Έρευνα αποκαλύπτει πως όντως οι κολλητές σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο

Guest Editors

Έρευνα από το Dartmouth College έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που υποψιαζόμασταν. Πως οι κολλητές όντως σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, το μυαλό των κοντινών ανθρώπων, τείνει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Αφού μελέτησαν σε βίντεο την εγκεφαλική δραστηριότητα ορισμένων ατόμων , κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η δραστηριότητά της παρουσίαζε πολλές ομοιότητες με τους κοντινούς φίλους τους.Τα πεδία με τις μεγαλύτερες ομοιότητες ήταν αυτά των κινήτρων, της προσοχής και της κριτικής και μάλιστα, από ένα σημείο και μετά, οι ερευνητές κατάφερναν να προβλέψουν ποια άτομα ήταν φίλοι βάση της δραστηριότητας του εγκεφάλου τους. 

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτό είναι αν ο τρόπος σκέψης μας αλλάζει σύμφωνα με τα άτομα που έχουμε γύρω μας ή αν αναζητούμε από την αρχή άτομα με την ίδια σκέψη. Ο επικεφαλής της έρευνηας, Adam Kleinbaum, δηλώνει πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση «Πιστεύουμε ότι συμβαίνουν και τα δύο. Το να έχεις φίλους που σκέφτονται όπως εσύ λειτουργεί σαν επιβράβευση, γιατί ενισχύει τις απόψεις και τις αξίες μας».

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES