Γνωστοί σεφ αναφέρουν γιατί δε πρέπει να σουρώνουμε τα μακαρόνια

Σπιτι

4moms team , 24-04-2018

Επαγγελματίες μάγειρες αναφέρουν πως στο «στράγγισμα» των μακαρονιών χάνουμε το πολύτιμο υγρό τους.

Τα ζυμαρικά παρασκευάζονται και με αλεύρι, με αποτέλεσμα όταν βράζουν να δημιουργείται λευκός αφρός στην επιφάνεια. Ο αφρός αυτός βοηθά τη σάλτσα να γίνει πιο πηχτή και η γεύση παραμένει η ίδια.

Πώς μπορείτε να κρατήσετε το νερό των ζυμαρικών

– Αν επιμένετε να σουρώσετε τα ζυμαρικά σας, τότε απλώς κρατήστε μερικά φλιτζάνια με το υγρό πριν το ρίξετε στο νεροχύτη. 

– Αν μαγειρεύετε μακριά σε μήκος ζυμαρικά όπως τα σπαγκέτι, τότε μπορείτε να τα απομακρύνετε από την κατσαρόλα με μία λαβίδα, ώστε να σας μείνει και το νερό. 

– Τα ζυμαρικά τύπου πένες και κοφτό μακαρονάκι, μπορείτε να τα βγάλετε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, έτσι ώστε να κρατήσετε το νερό. 

Το νερό που έμεινε από τα ζυμαρικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδος σάλτσας, οπότε είναι χρήσιμο γενικά. 

]

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES