Η κουζίνα μπορεί να γίνει ο αγαπημένος σου χώρο στο σπίτι. Είτε επειδή λατρεύεις το μαγείρεμα, είτε επειδή απολαμβάνεις τον πρωινό σου καφέ, είτε απλά επειδή σου αρέσει να περνάς χρόνο εκεί, όπως οι Ιταλοί.

Το Μadame Figaro σού λέει τα 8 αντικείμενα που μπορείς να απομακρύνεις σήμερα κιόλας από αυτή.

  1. To παλιό σου σετ αλατοπίπερο: Το είχες για χρόνια, ώσπου το βαρέθηκες και πήρες καινούρια. Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναχρησιμοποιήσεις.
  2. Gadgets που δε χρησιμοποιείς ποτέ: Μπορεί να ενθουσιάστηκες όταν πήρες το ειδικό μαχαίρι για τυρί ή τη μηχανή για βάφλες, αλλά αν μέχρι στιγμής μένουν απλώς σκονισμένα στο ντουλάπι, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
  3. Παλιά τηγάνια: Εκτός από άχρηστα, τα παλιά τηγάνια είναι και ανθυγιεινά.
  4. Πλαστικά τάπερ που περισσεύουν: Καλύτερα να επενδύσεις σε 2-3 τάπερ καλής ποιότητας που μπορούν να μπουν σε φούρνο μικροκυμάτων- ώστε να ζεσταίνεις το φαγητό σου αν χρειαστεί και να ξεφορτωθείς όσα είναι πολύ παλιά και δε χρησιμοποιείς.
  5. Μαχαίρια που δεν κόβουν καλά: Μερικές φορές είναι πιο επικίνδυνα από τα καινούρια- γιατί χρησιμοποιείς μεγαλύτερη πίεση. Δεν έχουν καμία θέση στο συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα.
  6. Βιβλία μαγειρικής που δε χρησιμοποιείς: Χάρισέ τα σε μία φίλη σου, που ίσως τα εκτιμήσει. Επίλεξε και κράτησε όσα πραγματικά συμβουλεύεσαι για καινούριες αλλά και κλασικές συνταγές.
  7. Μπαχαρικά που δε θυμάσαι πότε αγόρασες: Μπορεί να έχεις την αίσθηση ότι δεν λήγουν, αλλά στην πραγματικότητα διατηρούνται “φρέσκα” για περίπου 12 μήνες.
  8. Πλαστικές σακούλες: Τώρα, τις χρειάζεσαι λιγότερο από ποτέ.

 

  

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES