“Καθαρίζω” τα μέσα και τα έξω μου

SOUL by ΒΙΒΗ

Η άνοιξη είναι μία απο τις αγαπημένες μου εποχές του χρόνου. Η καθημερινή εμφάνιση του ήλιου μαζί με την ανεβασμένη θερμοκρασία μετά τον χειμώνα, αρκούν για να ανεβάσουν την διάθεση μου. Είναι ο προάγγελος του καλοκαιριού που φέρνει τις διακοπές και τις καταπληκτικές καιρικές συνθήκες.

Επίσης πλησιάζουν τα γενέθλιά μου και φέτος σχεδιάζω οι μέρες της άνοιξης να γίνουν ακόμα καλύτερες από ότι συνήθως είναι, πρόκειται να χρησιμοποιήσω την αυξημένη μου διάθεση και τη βελτιωμένη προοπτική της ζωής για να γίνω πολύ παραγωγική. Κατέγραψα μερικούς τρόπους που μπορούμε να απλοποιήσουμε τη ζωή μας και να βελτιώσουμε τον εαυτό μας αυτή την άνοιξη.

Αφορμή για αυτή την καταγραφή ήταν όλες οι μοναδικές στιγμές που περάσαμε συζητώντας και κάνοντας διάφορες πρακτικές για μια καλύτερη και πιο αρμονική ζωή, στην εκδήλωση Revival Detox by 4moms.

Εγώ

Ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

Πόσο καιρό το λέω και δεν το έχω κάνει… Τώρα ορκίζομαι να ξεκινήσω το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης την ημέρα των γεννεθλίων μου. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, θα γράφω τα τρία καλύτερα πράγματα που μου συνέβησαν κάθε ημέρα και τα πράγματα που είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να αισθανόμαστε θετικά στη ζωή.

Απομάκρυνση των τοξικων ανθρώπων από τη ζωή μας

Βρίσκεστε ακόμα ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν σας κάνουν να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας; Καθημερινά δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να περάσουμε με τους αγαπημένους μας, πόσο μάλλον να χάνουμε τον χρόνο μας με ανθρώπους με τοξικότητα. Διοχετεύστε την ενέργειά σας στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για εσάς και καθόλους στους ανθρώπους που δεν το κάνουν.

Σπίτι

Τακτοποίηση ντουλάπας

Καινούργια εποχή, αλλαγή διάθεσης, αλλαγή γκαρνταρόμπας. Μαζέψτε τα χοντρά ρούχα, εμφανίστε τα πιο ελαφριά και χρωματιστά σας ρούχα. Χαρίστε ότι δεν φοράτε. Διπλώστε τι πρέπει να διπλωθεί και κρεμάστε τι πρέπει να κρεμαστεί. Δημιουργήστε μια πιο λειτουργική ντουλάπα που θα σας βοηθάει να ετοιμάζεστε γρήγορα το πρωί.

Οργάνωση της χαρτούρας

Νομίζω ότι είναι εκείνο που θα έχετε αναβάλει όλο το χρόνο και όσο σκέφτεστε να το κάνετε γίνεται και πιο επώδυνο. Όταν θα έχετε τελειώσει αυτή την τακτοποίηση να είστε σίγουρη ότι θα νιώσετε πολύ οργανωτική και τακτική. Αγοράστε όμορφα κουτιά και ντοσιέ και χωρίστε λογαριασμούς, ασφάλειες και αποδείξεις. Καταστρέψτε εκείνα που είναι 3 ετών και πάνω επειδή δεν υπάρχουν πιθανότητες να τα χρειαστείτε.

Τεχνολογία

Κατάργηση εγγραφών από λίστες ομαδικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αν προσπαθείς να κρατήσείς το inbox σου καθαρό όλη την ημέρα όπως εγώ, σίγουρα δεν πρόκειται να νικήσεις αυτή την μάχη όταν λαμβάνεις πολλά “άχρηστα” μηνήματα. Αφιερώστε λίγη ώρα το πρωί, που υπάρχουν εκείνα που έρχονται τη νύχτα, και μετά λίγη το απόγευμα και πατήστε απλά το “unsubscribe”! Είναι σίγουρο ότι θα αισθάνθείτε καλύτερα.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών

Εγώ το κάνω κάθε μήνα…. Αλλά έχω τόσες φίλες που έχουν χιλιάδες φωτογραφίες στο τηλέφωνο τους! Κρατήστε όλες εκείνες τις φωτογραφίες που σαν κάνουν να χαμογελούν και τις υπόλοιπες αφήστε τες στο iCloud. Και επειδή θέλω να έχω διπλή ασφάλεια θα σας πρότεινα να αγοράσετε και έναν σκληρό δίσκο με πολλά GB να τα τις μεταφέρετε και εκεί.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES