Αυτά τα Muffin έγιναν κατόπιν “παραγγελίας”, με αφορμή την επιθυμία μιας αναγνώστριας του blog, που ήθελε υγιεινά muffin εμπλουτισμένα με ξηρούς καρπούς για το παιδάκι της, αλλά και από μια άλλη φίλη/αναγνώστρια που μου πρότεινε να δημιουργήσω συνταγές με “αλεύρι” από αμύγδαλα. Έχετε καταλάβει φαντάζομαι, ό,τι, και μου αρέσουν οι προκλήσεις και δεν χαλάω χατήρι. Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε. Πρόκειται πραγματικά για τα πιο γευστικά και αρωματικά κεκάκια που έχω φάει. Οι κόρες μου, Σοφία και Ελευθερία, ενθουσιάστηκαν και χάρη στα υλικά που χρησιμοποίησα, ήμουν απόλυτα ευχαριστημένη και ήσυχη με αυτό που έτρωγαν!

Η Σοφία όπως πάντα ήταν η βοηθός μου και ήταν πολύ περήφανη, γιατί χάρη στις εύστοχες παρατηρήσεις της, είχαμε αυτό το γευστικό αποτέλεσμα. Αν δε σας αρέσει το πορτοκάλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βανίλια, σταγόνες σοκολάτας, τρούφα, μαστίχα, ότι σας αρέσει. Κρατήστε δηλαδή τη συνταγή ως βασική και προσθέστε τα υλικά που προτιμάτε. Το σιρόπιασμα στο τέλος είναι προαιρετικό. Δοκίμασα και τους 2 τρόπους και μου άρεσαν και τα 2 κεκάκια εξίσου. Έτσι κ αλλιώς πρόκειται για πολύ μικρή ποσότητα οπότε θα σας έλεγα να το κάνετε

Υλικά για 12 muffins:
– 100 γρ ελαιόλαδο
– 100 γρ τριμένα αμύγδαλα (προτιμήστε λευκά)
– 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
– 150 γρ χυμό πορτοκαλιού
– 250 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
– 30 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
– μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
– μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού (5-6 πορτοκάλια προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)
– 12 γρ baking powder
– 1/2 κ.γ βανίλια (χρησιμοποίησα φυσική) ή 2-3 βανιλίνες

Για το σιρόπι
– 70 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
– 20 γρ νερό
– φλούδες πορτοκαλιού (προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 πάνω και κάτω αντίσταση

2. Αν χρησιμοποίησουμε αμύγδαλα με φλούδα, τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε λίγο νερό στο βραστήρα και όταν βράσει το τοποθετούμε στα αμύγδαλα. Αφήνουμε για λίγο και μετά πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγει η φλούδα

3. Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη

4. Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι

5. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη γλυκαντική ουσία/ ξύσμα σύμφωνα με το γούστο μας

6. Βάζουμε καραμελόχαρτα σε θήκη για muffins. Με 2 κουτάλια της σούπας τοποθετούμε το περιεχόμενο από 1.5 κουτάλι

7.. Ψήνουμε σε πάνω κάτω αντίσταση στους 190 για 28 λεπτά

8. Όσο ψήνονται τα Muffin ετοιμάζουμε το σιρόπι. Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μπρικάκι και ζεσταίνουμε – όχι βράσιμο, μέχρι να ενωθούν . Όταν είναι έτοιμα τα Muffin, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε ένα .

 

Ευαγγελία Βλασσοπούλου

Περισσότερα για εκείνη θα βρεις στο food blog της: Healthy-and-delicious-resipes.blogspot.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES