Η Μαριάννα Θυμιάκη μας καθοδηγεί στα μονοπάτια της Ashtanga Yoga

Γυμναστική

4moms team , 13-04-2018

Στο Revival Detox Day by 4moms.gr, η Μαριάννα Θυμιάκη πιστοποιημένη δασκάλα της Ashtanga Yoga, θα μας καθοδηγήσει σε αυτή την παραδοσιακή πρακτική.

Η Ashtanga Yoga:

Η Ashtanga Yoga προέρχεται από μια ζωντανή γενεαλογία, περίπου πέντε χιλιάδες χρόνια πίσω. Είναι ένα μονοπάτι ολιστικής υγείας που έχει τις ρίζες του στην Ινδία και στο δυτικό κόσμο έγινε γνωστό από τον Shri k. Patthabi jois.

Η μέθοδος εμπεριέχει το συγχρονισμό της αναπνοής με την κίνηση βασισμένη πάνω σε κάποιες δομημένες κινητικές ακολουθίες. Ο ιδρώτας που παράγεται από τον εσωτερική θερμότητα αφαιρεί από τον οργανισμό όλες τις ακαθαρσίες και τις τοξίνες . Θεωρείται η πιο δυναμική μορφή yoga, κατάλληλη για όλους, που μέσα από τη συνεχή ροή και την εναρμόνιση της κίνησης με την αναπνοή δημιουργεί μια κατάσταση κινητικού διαλογισμού που εξαγνίζει σώμα και πνεύμα.

Σε σωματικό επίπεδο έχει πολλαπλά οφέλη για το νευρικό, πεπτικό, μυοσκελετικό και ενδοκρινικό σύστημα και αναπτύσσει δεξιότητες όπως η ιδιοδεκτικότητα (propreoception), o έλεγχος της αναπνοής και η αύξηση του όγκου της, η ισορροπία, η ευλυγισία και η μείωση του stress.

Για την Μαριάννα Θυμιάκη:

Η Μαριάννα καθοδηγεί μαθήματα Ashtanga Yoga σε διάφορους χώρους στην Αθήνα. Οργανώνει workshops & yoga retreats. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα 200h από την Yoga Alliance & πιστοποιημένη στην Ashtanga Yoga από τον David Swenson.

Παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια με κορυφαίους δασκάλους όπως: David Swenson, Richard Freeman, Tim Miller,Nancy Gilgoff, Jean Claude Garnier και πολλούς άλλους.

Η Μαριάννα πιστεύει ότι η διδασκαλία πηγάζει κατά βάση βιωματικά και διατηρεί μια καθημερινή  πρακτική για την προσωπική & πνευματική της εξέλιξη.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την αναρρίχηση, ορειβασία & συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις.

Το Θέμα του Μαθήματος:

Στην φιλοσοφία της Yoga περιγράφονται τα πέντε περιβλήματα (Pancha Koshas) που κρύβουν τον ανώτερο μας εαυτό. Στα τρία πρώτα περιβλήματα τα οποία είναι το σώμα, η αναπνοή και το μυαλό εντοπίζονται τα εννέα εμπόδια/δηλητήρια (Antayaras). Οι γιόγκις στόχευαν τα συγκεκριμένα εμπόδια χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνικών (asana, pranayama, meditation) ώστε να επιτύχουν την ολοκληρωτική θεραπεία και αφαίρεση τους.

Η Saucha μας προσκαλεί να καθαρίσουμε και προετοιμάσουμε ένα εύφορο έδαφος. Σε αυτό το μάθημα θα δούμε ποιά  είναι αυτά τα εμπόδια και με ποιους τρόπους μπορούμε να απαλλαχτούμε από αυτά μέσα από την πρακτική της Ashtanga Yoga.

Το μονοπάτι της γιόγκα μας δίνει όλα τα εργαλεία να καταδυθούμε στις βαθύτερες πτυχές του εαυτού μας και να πετύχουμε μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση.

Cu on the top of your mat

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES