Η πρακτική του διαλογισμού εύκολα & αποτελεσματικά

Διάβασμα

4moms team , 09-04-2018

Η ψυχολογία και η πνευματικότητα έχουν μια κοινή αναζήτηση. Γυρεύουν και οι δυο απάντηση στο ερώτημα: Πώς βρίσκουν οι άνθρωποι ευτυχία και νόημα στη ζωή τους;

Υπάρχουν τρόποι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη επίγνωση και να ανακαλύψουμε την ευτυχία που κρύβεται μέσα μας τόσο μέσω της ψυχολογίας όσο και μέσω της πνευματικής αναζήτησης.

Φιλοσοφίες και πρακτικές όπως ο διαλογισμός μας βοηθούν να πετύχουμε ηρεμία πνεύματος, διαύγεια και καλή υγεία!

Ακολουθούν προτάσεις βιβλίων που περιλαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές και πρακτικές λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας και κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα, τον 1οεκδοτικό οίκο σε βιβλία ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξης.

 

Διαλογισμός εύκολα και αποτελεσματικά, του LightWatkins

Πολλοί προσπαθούμε να κάνουμε διαλογισμό, έχοντας ακούσει για τα οφέλη της πρακτικής αυτής. Οι απόπειρές μας όμως δεν είναι πάντα επιτυχημένες. Υπάρχουν πολλές λανθασμένες πεποιθήσεις που περιορίζουν τις προσπάθειές μας, όπως: 

  • Η στάση του λωτού είναι υποχρεωτική. 
    • Οι συνθήκες που επικρατούν στον χώρο πρέπει να είναι τέλειες. 
    • Είναι πολύ δύσκολος και απαιτεί αρκετό χρόνο. 
    • Δεν έχω την κατάλληλη διάθεση. Αν τον κατανοήσουμε και τον εφαρμόσουμε σωστά, ο διαλογισμός θα είναι εύκολος, χαλαρωτικός και θα μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Στο βιβλίο που κρατάτε, ο κορυφαίος δάσκαλος διαλογισμού Light Watkins παρέχει όλα τα μέσα ώστε να γίνει εύκολος, καταρρίπτει τους μεγαλύτερους μύθους και παρεξηγήσεις γύρω από την εφαρμογή του και μοιράζεται μαζί μας μυστικά και πρακτικές ώστε να εντρυφήσουμε σε αυτή την αρχαία μέθοδο. 
    Με τη νέα τεχνική που παρουσιάζει ο συγγραφέας υπόσχεται ότι όλοι μπορούμε, χωρίς κόπο, χωρίς δυσκολία, να κάνουμε διαλογισμό με εξαιρετικά αποτελέσματα για να πετύχουμε ηρεμία πνεύματος, διαύγεια και καλή υγεία. Εσείς απλώς εφαρμόστε την! 

 

Οι πέντε κλέφτες της ευτυχίας, του JohnIzzo

Η ευτυχία είναι η φυσική μας κατάσταση, για καθέναν από εμάς και για την ανθρωπότητασυνολικά. 
Ο John Izzo υποστηρίζει ότι πέντε τρόποι σκέψης είναι οι «κλέφτες» που ληστεύουν την ευτυχία για την οποία όλοι προοριζόμαστε από φυσική προδιάθεση: οι «κλέφτες» του Ελέγχου, της Κατανάλωσης, της Έπαρσης, της Ευκολίας και του Φθόνου.

Ο συγγραφέας συνειδητοποίησε την ύπαρξή τους, καθώς αναζητούσε την αληθινή πηγή ευτυχίας στις Άνδεις του Περού, μελετώντας πνευματικές και θρησκευτικές παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο αλλά και αντλώντας από τις επιστημονικές έρευνες της ψυχολογίας.
Στο εμπνευσμένο αυτό βιβλίο βλέπουμε πώς μεταμφιέζονται αυτοί οι «κλέφτες», ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν για να εισχωρήσουν στην καρδιά μας, αλλά και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς. Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι αυτοί οι ίδιοι κλέφτες προσωπικής ευτυχίας καταστρέφουν ταυτόχρονα και την κοινωνία.
Ένα στοχαστικό ανάγνωσμα που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε και να υπερασπιστούμε την ευτυχία, που είναι ο φυσικός μας προορισμός, δημιουργώντας παράλληλα έναν κόσμο που όλοι θέλουμε να ζήσουμε.

Ανακαλύψτε και άλλαβιβλία ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξηςαπό τις εκδόσεις Διόπτρα.

 

Οι εκδόσεις Διόπτρα στηρίζουν το Revival Detox By 4moms.gr και θα βρίσκονται εκεί την Κυριακή 15 Απριλίου στο Life Gallery, Λεωφ. Θησέως 103.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES