Βιβλία που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή

Διάβασμα

4moms team , 05-04-2018

Η αρμονία και η ισορροπία του νου και του σώματός μας απαιτούν συνειδητή καθημερινή προσπάθεια που ξεκινάει από τα πιο απλά πράγματα. Ξεκινώντας με μικρές αλλαγές σε καθημερινές συνήθειες, μπορούμε να φτάσουμε σε μεγάλες αλλαγές που θα μεταμορφώσουν τη ζωή μας, σε μια ζωή πιο αρμονική, πιο ισορροπημένη και πιο πλήρη.

Ακολουθούν προτάσεις βιβλίων που έχουν τη δύναμη να μας μεταμορφώσουν και κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα, τον 1οεκδοτικό οίκο σε βιβλία προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης.

Το δώρο του θυμού, του ArunGandhi

«Ο θυμός για τους ανθρώπους είναι ό,τι η βενζίνη για το αυτοκίνητο – σε βοηθά να προχωράς και να φτάνεις σε ένα καλύτερο μέρος. Δίχως αυτόν δεν θα είχαμε κίνητρο να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις. Είναι μια ενέργεια που μας ωθεί να ξεχωρίζουμε το δίκαιο από το άδικο.» – Μαχάτμα Γκάντι

Αυτή είναι μια από τις πολύτιμες συμβουλές του Μαχάτμα Γκάντι στον εγγονό του Αρούν σχετικά με τη διαχείριση του θυμού. Ανακαλύψτε έντεκα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής ενός από τους πιο σπουδαίους ηγέτες και φιλοσόφους του εικοστού αιώνα –του Μαχάτμα Γκάντι– σε αυτή την έντονη και επίκαιρη εξερεύνηση του δρόμου της αλήθειας, όπως τη διηγείται ο εγγονός του Αρούν Γκάντι. 

Στο ταραχώδες κλίμα που επικρατεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτά τα μαθήματα είναι πιο πολύτιμα από ποτέ. 
Ο αγώνας για την ελευθερία, την ισότητα και την ειρήνη μπορεί να είναι μακρύς και κουραστικός. Ωστόσο, η στάση ζωής του Γκάντι δείχνει πόσο άξιζε αυτός ο αγώνας του και ότι εξίσου θα αξίζει και ο δικός μας. Η φιλοσοφία της μη βίας απαιτεί χρόνο και υπομονή. 
Τα μαθήματα αυτά εναρμονίζονται με μια οικουμενική αντίληψη για το γνώθι σαυτόν, τη διαχείριση του θυμού, την κατάθλιψη, τη μοναξιά, τη φιλία και την οικογένεια, και είναι ιδανικά για όσους αναζητούν έναν τρόπο να φέρουν μια θετική αλλαγή στον εαυτό τους και στον εύθραυστο κόσμο μας.

Ζήσε τη στιγμή, της GillEdwards

Αν σταματήσουμε να κυνηγάμε την ευτυχία με τόση εμμονή, αν επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας και ζήσουμε τη στιγμή, γινόμαστε ευκολότερα ευτυχισμένοι, δημιουργικοί και ολοκληρωμένοι. 

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένα τμήμα του εγκεφάλου μας είναι εκείνο που σκέφτεται και διαθέτει λογική και λειτουργεί στις Δύσκολες Στιγμές. Το υπόλοιπο λειτουργεί όταν βρισκόμαστε στις Χαλαρές Στιγμές και μας προσφέρει σχεδόν απεριόριστες διανοητικές και σωματικές ικανότητες. Όσο ζούμε στις Χαλαρές Στιγμές, η σκέψη μας αποκτά ευρύτητα, γίνεται πιο δημιουργική και ρέει ελεύθερα. 

H ενεργειακή ψυχολόγος Gill Edwards προτείνει εβδομήντα πέντε απλούς και πρακτικούς τρόπους για χαλαρές στιγμές στη ζωή σας, όπως:
• Εμπιστευτείτε την εσωτερική σοφία σας 
• Γίνετε δημιουργικοί και παραγωγικοί, εστιάζοντας στις πραγματικές προτεραιότητες
• Εκπληρώστε τον υψηλότερο σκοπό σας 
• Στοχεύστε στην κορυφαία επίδοσή σας 
• Αναγνωρίστε την αξία της σιωπής και της μοναχικότητας 
• Βρείτε την εσωτερική γαλήνη 

Το βιβλίο αυτό καλύπτει θέματα που αγγίζουν όλους μας –όπως οι προσωπικές σχέσεις, το βαθύτερο εγώ μας, η γονική μέριμνα, η εργασία, η ευημερία, η υγεία και το σπίτι μας– και θα μας βοηθήσει να γίνουμε ο καλύτερος φίλος του εαυτού μας, να αναγνωρίζουμε τις απλές απολαύσεις της ζωής και να εμπιστευόμαστε την εσωτερική σοφία που κρύβουμε μέσα μας.  Μόνο αν πιστέψουμε στα όνειρά μας θα μπορούμε να βρισκόμαστε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή…

 

Ανακαλύψτε και άλλαβιβλία ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξηςαπό τις εκδόσεις Διόπτρα.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES