Καφέ ή γλυκό; Τι θα έλεγες και για τα δύο; Κι όμως, το elle.gr μας δίνει τρεις εύκολες και γευστικές συνταγές με κυρίαρχο υλικό τους τον καφέ.

Τρουφάκια με σοκολάτα και καφέ
(προετοιμασία: 25′)

Υλικά για 4 άτομα
1 κ.σ. Κόκκοι καφέ
1/2 φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
400 γραμμ. Μαύρη σοκολάτα
κακάο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα, βράζετε την κρέμα γάλακτος και τους κόκκους καφέ. Μετά από 5′, αφαιρείτε τους κόκκους.
2. Σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την τοποθετείτε σε ένα μπολ. Περιχύνετε με την καυτή κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να γίνει μια κρέμα.
3. Σε ένα πιάτο ρίχνετε το κακάο. Με ένα κουτάλι προσθέτετε τη σοκολάτα σε δόσεις και σχηματίζετε μικρά στρογγυλά τρουφάκια. Τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
4. Τα διακοσμείτε με κόκκους καφέ αν θέλετε.

Κέικ με γλάσο και καρύδια
(προετοιμασία: 35′, μαγείρεμα: 50′)

Υλικά για 4 άτομα
250 γραμμ. Βούτυρο
1 1/2 φλιτζ. Καστανή ζάχαρη
4 αυγά
2 1/2 φλιτζ. Αλεύρι
1 κ.σ. Μαγιά
50 γραμμ. Καρύδια
1 φλιτζ. Κρύος εσπρέσο

Για το γλάσο:
200 γραμμ. Βούτυρο
4 κ.σ. Κρύος καφές
500 γραμμ. Ζάχαρη άχνη

Για γαρνίρισμα:
κόκκοι καφέ, 50 γραμμ. καρύδια

Εκτέλεση:
1. Βουτυρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Σιγά σιγά ρίχνετε το αλεύρι και τη μαγιά με ένα κόσκινο, τον καφέ και τα καρύδια και συνεχίζετε να χτυπάτε.
3. Μοιράζετε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνετε για 170′.
4. Για το γλάσο: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Αλείφετε το ένα παντεσπάνι με γλάσο, από πάνω τοποθετείτε το δεύτερο, απλώνετε άλλη μια στρώση γλάσο και γαρνίρετε με κόκκους καφέ και καρύδια.

Τιραμισού
(προετοιμασία: 35′, στο ψυγείο: 4 ώρες)

Υλικά για 4 άτομα
4 αυγά, κακάο σε σκόνη, 200 γραμμ. Ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. Βανίλια σε σκόνη, 690 γραμμ. Τυρί κρέμα
400 γραμμ. Μπισκότα σαβουαγιάρ, 1 φλιτζ. Εσπρέσο, 1/2 φλιτζ. Κονιάκ

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 10′. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και συνεχίζετε να χτυπάτε.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον καφέ και το λικέρ και βουτάτε μέσα τα μπισκότα ένα ένα.
3. Απλώνετε τα μισά μπισκότα σε ένα πυρέξ, από πάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με μια ακόμα στρώση μπισκότα και κρέμα. Το διατηρείτε στο ψυγείο για 4 ώρες. Πασπαλίζετε με κακάο.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES