8 γυναίκες τολμούν και επιχειρούν

MIND by ΑΜΑΛΙΑ

Η ιστορία ξεκινάει σε μια φάρμα στο Νομό Κιλκίς. Μια ιδέα είναι αρκετή για να πυροδοτήσει δράση. Για να φέρει κοντά 8 διαφορετικές γυναίκες με έναν κοινό στόχο. Να συνεργαστούν για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Και εγένετο το φρέσκο γάλα 8 γυναίκες

Η ιστορία ξεκινά κάπως έτσι…

H ιδέα ξεκίνησε από τον Αλέξανδρο τον γιό της Σίλβιας Σαμολαδά το καλοκαίρι του 2017 που είχε την επιθυμία να κυκλοφορήσει στην αγορά το γάλα της φάρμας τους που βρίσκεται στο Γυναικόκαστρο στο Νομό Κιλκίς. Η οικογένεια της Σίλβιας ειναι τρεις γενιές αγελαδοτρόφοι και έχουν πραγματική αγάπη για αυτή του δουλειά που είναι 365 μέρες το χρόνο.

Πως, όμως, βρέθηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους 8 γυναίκες; Η Σίλβια γνωριζόταν κοινωνικά με την Ερασμία Παπαδοπούλου που έχει πολυετή εμπειρία στο marketing & στις πωλήσεις στον κλάδο των τροφίμων. Σε ένα καφέ μεταξύ γυναικών, η Σίλβια επικοινώνησε στην Ερασμία τη σκέψη του γιού της Αλέξανδρου και η αυθόρμητη ερώτηση που έκανε η Ερασμία είναι αν υπάρχουν και άλλες γυναίκες αγελαδοτρόφοι όπως η Σιλβια. Οι 6 γυναικες κτηνοτροφοι συγκεντρωθηκαν με πρωτοβουλία της Σίλβιας Σαμολαδά και κάθισαν σε ένα τραπέζι για να δουν τι άλλο τις ενώνει εκτός από την αγάπη για την αγελαδοτροφία.

Συμφωνήθηκε ότι η κάθε μια αγαπάει τη δουλειά της όπως αγαπά να φροντίζει τους δικούς της ανθρώπους. Η καθεμία αφήνει το δικό της αποτύπωμα στο εγχείρημα και όλες μαζί τις κοινές αξίες τους για την υλοποίηση του ονείρου. 

  1. Συνεργασία, ενοτητα – Σίλβια
  2. Προσπαθεια, επιμονη αγαπη , φιλία – Κούλα
  3. Κατανοηση , σεβασμο – Χριστίνα
  4. Ειλικρινια, αυθεντικοτητα – Κρυσταλία
  5. Δεσμευση, ακεραιοτητα – Λαμπρινή
  6. Αφοσιωση& Υπομονή – Ερασμία
  7. Ευγνωμοσύνη & Θυσία – Αντιγόνη
  8. Ελπιδα & Φαντασια – Δέσποινα

Τα υπόλοιπα κίνησαν γρήγορα και στις 5 Φεβρουαρίου το γάλα ήταν στα ράφια των super market.

Η Ερασμία ανέπτυξε το concept, το branding, την επικοινωνιακή στρατηγική και έκανε ένα επιχειρηματικό σχέδιο για τη βιωσιμότητα της ιδέας. Η Δέσποινα, επιχειρηματίας και η ίδια, εντάχθηκε στην ομάδα των γυναικών για να στηρίξει το project χρηματοοικονομικά.

Το επομενο βήμα ήταν να βρεθεί εμφιαλωτής και διανομέας για να φτάσει το γάλα στα ράφια των super market. Μια γυναίκα επιχειρηματίας, η Μαίρη Χατζάκου της ΜΕΒΓΑΛ άκουσε την ιδέα και αποφάσισε να στηρίξει το εγχείρημα των 8 Γυναικών. Αυτό που έπεισε την κυρία Χατζάκου ήταν η δέσμευση της ομάδας να έχει υψηλά ποιοτικά κριτήρια ένταξης των αγελαδοτρόφων αλλά και η αποφασιστικότητα των 8 Γυναικών να ενωθούν για ένα κοινό σκοπό και να επιχειρήσουν στον ανταγωνιστικό κλάδο της γαλακτοκομίας

Το φρέσκο γάλα 8 Γυναίκες είναι ένα πλούσιο γευστικά γάλα που προέρχεται απο έξι επιλεγμενες φάρμες . Ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση, που οφείλεται στο οτι εχει λίπος 3,9-4% για αυτό και εχει γλυκιά γεύση. Κυκλοφορεί και με μειωμένα λιπαρά για όσους καταναλωτές επιλέγουν διατροφή με χαμηλότερα λιπαρά.

Και οι 8 Γυναικες έχουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης μεταξύ μας, προς τις οικογένειες μας, στους ανθρώπους της αγοράς που μας άκουσαν, πίστεψαν και στήριξαν το εγχείρημα μας στα πρώτα μας βήματα. Θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά μας ότι οι δυσκολίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής αλλά δεν πρέπει να μας πτοούν!

Από τις 5 Φεβρουαρίου που ήταν η πρώτη ημέρα τοποθέτησης του φρέσκου γάλατος 8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ στην αγορά τα σημεία πώλησης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αυξάνονται.

Στην περίπτωση τους ισχύει το μότο του Walt Disney “Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις”. 

Με την ευχή να ισχύσει στην περίπτωση τους και το ότι η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς!

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES