Το cheesecake της Νέας Υόρκης

Μαγειρευουμε

4moms team , 22-03-2018

 

Προετοιμασία:30 λεπτά

Ψήσιμο:1 ώρα και 15 λεπτά

Δοκιμάσαμε αυτή τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου και είναι πραγματικά εξαιρετική.

Εάν σας αρέσει το cheesecake αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε.

Για τη βάση

180 γρ. Μπισκότα

90 γρ.βούτυρο λιωμένο

20 γρ.ζάχαρη

Για την κρέμα με τυρί κρέμα

540 γρ.τυρί κρέμα

160 γρ.ζάχαρη

½ κ.γλ αλάτι

40 γρ αλεύρι

1 λεμόνι –το ξύσμα και το χυμό-

360 γρ. Κρέμα γάλακτος

5 αυγά ολόκληρα

1 κρόκο αυγού

1 βανίλια

Για το γλάσο

230 γρ. Κρέμα γάλακτος

2 κ.σ ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Θρυματίζουμε τα μπισκότα σε πούδρα. Αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε μια φόρμα (22 εκατ. Διαστάσεων) βουτυρωμένη με αντικολητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μίγμα με τα μπισκότα στο πυθένα και το στρώνουμε καλά. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τη ψημένη βάση ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 225 βαθμούς.

Για τη κρέμα: σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε τα υλικά της κρέμας σύμφωνα με τη σειρά που γράφονται στη συνταγή.Αδειάζουμε το μίγμα της κρέμας πάνω απο τη ψημένη βάση.

Ψήνουμε για 10 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120 βαθμούς συνεχίζοντας το ψήσιμο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Η κρέμα στο κέντρο του γλυκού θα πρέπει να μείνει τρεμουλιαστήΑαφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Για το γλάσο

Αν θέλουμε να βάλουμε το γλάσο θα πρέπει να βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο 15 λεπτά πριν το τέλος και να στρώσουμε πάνω τη σαντιγύ. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για τα 15 λεπτά που έχουν μείνει.

 

Πηγή: www.star.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES