Το απόλυτο γλυκό για γεύση και ενέργεια τη Σαρακοστή… αλλά και κάθε μέρα!

Μαγειρευουμε

4moms team , 21-03-2018

Την περίοδο της Σαρακοστής -αλλά και όλη τη χρονιά- ακόμη κι αν προσέχεις τη διατροφή σου, υπάρχουν στιγμές που χρειάζεσαι λίγη επιπλέον γεύση και ενέργεια. Όταν, για παράδειγμα, χρειάζεσαι κάτι νόστιμο και θρεπτικό για να πάρεις μαζί σου στο γραφείο – ή όταν προσκαλείς στο σπίτι τις φίλες σου για έναν κυριακάτικο καφέ! Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το Μακεδονικό Ταχίνι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι αποκαλείται και «διατροφικός θησαυρός» της Σαρακοστής αλλά και κάθε μέρας! Το Μακεδονικό Ταχίνι (που είναι 100% αλεσμένο σουσάμι) διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά οφέλη του πολύτιμου σπόρου και είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα και υδατάνθρακες.

Συνήθως το συναντάμε σε σούπες, πίτες, σε σαλάτες και σάλτσες, νηστίσιμα κουλουράκια ενώ μπορεί να αποτελέσει το βασικό συστατικό για υπέροχα γλυκά όπως η παρακάτω συνταγή κέικ για να  συνοδεύσεις, με τον καλύτερο τρόπο, τον καφέ σου τη Σαρακοστή αλλά και οποιαδήποτε στιγμή της μέρας σου, κάθε μέρα!

Κέικ με Μακεδονικό Ταχίνι

Υλικά

  • 300g Μακεδονικό Ταχίνι
  • 350g χυμό πορτοκάλι
  • 300g ζάχαρη
  • 400g αλεύρι μαλακό
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο
  • 30g μπέϊκιν πάουντερ
  • 50g σταφίδες
  • 50g καρύδια ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ταχίνι, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να γίνει χυλός.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα, τις σταφίδες και τα καρύδια αλευρωμένα, ανακατεύοντάς τα με σπάτουλα. Λαδώνουμε, αλευρώνουμε και γεμίζουμε μια φόρμα του κέικ με το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰ C για 30 λεπτά, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160⁰C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30-40 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES