Το ροζ μαρούλι έρχεται να κατακτήσει τα πιάτα μας

Γενικώς & Αορίστως

Μετά τη ροζ σοκολάτα, τώρα έρχεται και το ροζ μαρούλι. Αφού πρώτα κατέκτησε το Instagram, τώρα ήρθε η ώρα να κατακτήσει και τα πιάτα μας. Είναι must για τις ανοιξιάτικες σαλάτες που τις κάνει ακόμη περισσότερο πολύχρωμες και ακόμη πιο Instagramable.

Πρόκειται για το  Radicchio del Veneto, ένα ροζ μαρούλι το οποίο σύμφωνα με το Eater οφείλει το ιδιαίτερο αυτό χρώμα του από τον τρόπο που καλλιεργείται καθώς κάθε φθινόπωρο μεταφυτεύεται σε πλήρες σκοτάδι και συχνά κάτω από άμμο. Λόγω αυτών των συνθηκών το φως του ήλιου δεν βρίσκει εύκολα τον δρόμο του προς το φυτό με αποτέλεσμα να αποκτά αυτό το απαλό ροζ χρώμα. Η γεύση του ωστόσο, είναι κάπως πικρή καθώς ανήκει στην κατηγορία των ραδικιών.

Κατά βάση καλλιεργούνταν στο Βενέτο της Ιταλίας, πλέον όμως έχει αρχίσει να καλλιεργείται στην Καλιφόρνια και την Πενσιλβάνια και να κατακτά τα αμερικανικά εστιατόρια και σύντομα θα έρθει και στην Ευρωπαϊκή κουζίνα.

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES