Μπάρες λεμονιού με κινόα, βρώμη, αμύγδαλα και blueberries, χωρίς βούτυρο και ζάχαρη

Guest Editors

4moms team , 12-03-2018

Άλλη μια πρόταση για σπιτικές μπάρες σας έχω σήμερα. Γνωρίζω ότι δεν είναι ιδιαίτερα φωτογενείς, ώστε να τις επιθυμήσετε με την πρώτη ματιά, είναι όμως υπέροχα αρωματικές, γλυκές όσο πρέπει, και τόσο μα τόσο χορταστικές! Δε θα σας κουράσω με τη θρεπτική τους αξία, μια ματιά στα υλικά είναι παραπάνω από αρκετή ώστε να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι. Προτιμώ να εστιάσω στη φίνα γεύση τους, η οποία οφείλεται στο ξύσμα λεμονιού. Μεθυστικό άρωμα που ταιριάζει καρμικά με το μέλι, πραγματικά απίθανος συνδυασμός. Πιστέψτε με, θα προσφέρει επική απόλαυση ακόμη και στον πιο απαιτητικό ουρανίσκο

Υλικά:

– 200 – 220 γρ νιφάδες βρώμης

– 60 γρ κινόα ωμή (180 γρ βρασμένη)

– 50 γρ blueberries χωρίς ζάχαρη ή ότι άλλο αποξηραμένο φρούτο σας αρέσει

– 70 γρ αμύγδαλα (χρησιμοποίησα ανάλατα και άψητα)

– 40 γρ ελαιόλαδο

– 100 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης

– μια τσιμπιά αλάτι

– ξύσμα από λεμόνι βιολογικό και ακέρωτο (χρησιμοποίησα 2 μεγάλα)

– 20 γρ νερό

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε την ωμή κινόα μέσα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε για 1 λεπτό κάτω από τρεχούμενο νερό
  2. Την βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμη
  3. Όσο βράζουμε την κινόα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα και τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψί για κέικ
  5. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη
  6. Τοποθετούμε τα τριμμένα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κινόα
  7. Όταν βράσει η κινόα την ξεπλένουμε πολύ καλά και την αδειάζουμε στο μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, δοκιμάζουμε, προσθέτουμε κάτι αν πιστεύουμε ότι χρειάζεται και αδειάζουμε στο ταψάκι μας.
  8. Ψήνουμε για 30-32 λεπτά στους 180 σε αέρα

Ευαγγελία Βλασσοπούλου

Περισσότερα για εκείνη θα βρεις στο food blog της: Healthy-and-delicious-resipes.blogspot.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES