Για όλες τις μαμάδες που έβαλαν σελοτέιπ στα αυτιά του μωρού τους

SOUL by ΒΙΒΗ

Μερικές φορές η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη για ένα παιδί που τα παιδιά του είναι πολύ πιο πεταχτά απο το συνηθισμένο. Αυτιάς, αυτιάγκουρας, ντάμπο, καγκουρό, είναι μερικά απο τα παρατσούκλια που μπορεί να αποκτήσει το παιδί έχοντας αυτή την διαφορετικότητα στην εμφάνιση του. 

Εγώ ήμουνα η ντάμπο! 

Θυμάμαι με χαμόγελο όλα τα πειράγματα που μου έκαναν αλλά ποτέ δεν θα έλεγα ότι επηρέασαν την ψυχολογία μου. Μάλλον ήξερα μέσα αυτό που απέδειξε μια έρευνα που αξιολόγησε παιδιά των οποίων τα αυτιά ήταν περισσότερο πεταχτά ως πιο έξυπνα και ευχάριστα!

Όταν ήμουν έγκυος και σκεφτόμου πως θα είναι το μωρό, σε ποιόν θα μοιάζει, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά, το μόνο που έλεγα μέσα μου ήταν να μην πάρει τα αυτιά μου! Κάτι που τελικά συνέβη κατα το ήμιση. Τα αυτιά της κόρης μου είναι λίγο πεταχτα…. Όχι σαν τα δικά μου! Δεν μπορώ να θυμηθώ αν μου το είπε κάποιος ή αν το διάβασα αλλά η πρώτη λύση για να διορθωθεί το πρόβλημα ήταν η αυτοκόλλητη ταινία στα αυτιά της.

Χαχαχα! Πόσο γελάω με αυτή την επιλογή μου αλλά σκεφτόμουν ότι δεν ήθελα να είναι εκείνη η ντάμπο τζούνιορ! Που όταν της το λέω αυτό τώρα με κοροϊδεύει τόσο πολύ και λέει, μα ποιός έχει πεταχτά αυτιά????

Δεν συμβαίνει όμως σε όλους αυτό. Τα πεταχτά αυτιά, που χαρίζουν όλα αυτά τα παρατσούκλια μπορεί να κάνουν τα παιδιά να υποφέρουν. Οι γιατροί θεωρούν ότι αυτή η μηδαμινή δυσμορφία μπορεί να οδηγήσει σε κακή ψυχολογία, μειωμένη ποιότητα ζωής και αυτοεκτίμηση, κοινωνική αποφυγή και κακή απόδοση στο σχολείο.

Τα παιδιά στην τρυφερή τους ηλικία δεν μπορούν να διαχειριστούν τα σχόλια, και λόγω του ότι ο χαρακτήρας τους δεν είναι ακόμα ισχυρός, επηρεάζονται περισσότερο. Τα σωματικά “προβλήματα” που γίνονται αντικείμενο σχολιασμού απο τον περίγυρο μπορεί να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον ψυχισμό ενός παιδιού, κάτι που κανένας γονιός δεν επιθυμεί.

Μέχρι πριν απο λίγες μέρες γνώριζα ότι τα πεταχτά αυτιά μπορούν εύκολα να διορθωθούν με την επέμβαση του πλαστικού χειρουργού απο την ηλικία των 5 ετών. Μετά ανακάλυψα το παρακάτω!!!!

 

 

Ο David Gault δημιούργησε τους νάρθηκες EarBuddies ™ το 1990, όταν ο δικός του γιος  γεννήθηκε με μια σπάνια δυσμορφία στο αυτί που ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί χειρουργικά. Εκείνος ως Σύμβουλος Πλαστικής Χειρουργικής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανασυγκρότηση και την παραμόρφωση του αυτιού, είχε δει και διορθώσει αμέτρητες περιπτώσεις επιπλοκών από αποτυχημένη χειρουργική επέμβαση των αυτιών σε κέντρα σε όλο τον κόσμο και έγινε μάρτυρας των συναισθηματικών επιπτώσεων του εκφοβισμού και του πειράγματος που λάμβαναν τα παιδιά με πεταχτά αυτιά.

Ο γιατρός όπως και όλοι μας πιστεύει ότι όλα τα μωρά είναι όμορφα όπως είναι, αλλά τα πειράγματα στην συνέχεια είναι μια θλιβερή πραγματικότητα για πολλά παιδιά. Οι γονείς, η απόφαση το μόνο που θέλουν να εξασφαλίσουν είναι ότι το παιδί τους θα είναι άνετο με την εμφάνιση του μεγαλώνοντας και η επιλογή των EarBuddies είναι εξαιρετική γιατί μπορεί να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.

Μαμάδες, μπαμπάδες, φίλες, φίλοι, μοιραστείτε την πληροφορία!!! 

www.earbuddies.co.uk

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES