Δικαστής αρνήθηκε να επιτρέψει σε ζευγάρι να ονομάσει το κορίτσι του Liam

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 09-03-2018

Πριν απο λίγες μέρες, ένα ζευγάρι απο την Γαλλία κλήθηκε στα δικαστήρια μετά την απόφαση τους να ονομάσουν το κοριτσάκι τους LIAM, ένα παραδοσιακά αντρικό όνομα. Ο λόγος για αυτή την κλήση ήταν η πεποίθηση ότι η επιλογή αυτού του ονόματος πιθανότατα θα δημιουργήσει σύγχυσης μεταξύ των φύλων, και θα λειτουργήσει αντίθετα απο το συμφέρον του παιδιού και θα μπορούσε να την βλάψει τις κοινωνικές του σχέσεις.

Ο εισαγγελέας ζήτησε απο τον δικαστή να απαγορεύσει στους γονείς να χρησιμοποιήσουν το όνομα «Liam» και να τους αναγκάσει να δώσουν στο παιδί ένα άλλο όνομα που θα επιλέξουν οι γονείς και, αν δεν θέλουν, να το κάνει ο δικαστής. Για να υποστηρίξει το επιχείρημα του, ανέφερε παραδείγματα διάσημων Liams, συμπεριλαμβανομένου του πρώην τραγουδιστή των Oasis Liam Gallagher και του αστέρα της λίστας του Schindler, Liam Neeson.

Η μητέρα του παιδιού είχε ήδη ενημερωθεί από το γραμματέα για να δώσει στο παιδί ένα πιο “θηλυκό” όνομα.

Οι γονείς, που ζουν στο Morbihan της Βρετάνης, έχουν τώρα ζητήσει τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου και έχουν αναβάλει την ημερομηνία της βάπτισης του παιδιού τους. Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά οι γάλλοι εισαγγελείς έχουν ιστορικό απαγόρευσης ασυνήθιστων ονομάτων.

Μέχρι το 1993, οι Γάλλοι γονείς έπρεπε να επιλέξουν ένα όνομα για το μωρό τους από έναν κατάλογο που τους χορηγούσαν οι αρχές

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES