Η ηλικία που γέννησε η μητέρα επηρεάζει και το πότε θα κάνει παιδί η κόρη της

Υγεία

Μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ, έρχεται να συνδέσει την ηλικία που θα τεκνοποιήσει η μητέρα, με την ηλικία που θα κάνει παιδί η κόρη. Η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που καθυστερούν τη δημιουργία οικογένειας, είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν και τις κόρες τους προς αυτή την κατεύθυνση ή και να μην κάνουν καθόλου παιδιά.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 43.000 γυναίκες από 44χρονών και άνω. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες των οποίων οι μητέρες ήταν 35 ετών και άνω όταν γέννησαν, έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να μην αποκτήσουν δικά τους παιδιά, σε σύγκριση με εκείνες των οποίων οι μητέρες ήταν έγκυοι στα 20 τους.

Ωστόσο, το συμπέρασμα της έρευνας θα μπορούσε επίσης να αντανακλά το γεγονός ότι οι κόρες τείνουν να αντιγράφουν τη συμπεριφορά των μητέρων τους. Παράλληλα, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι πιο μορφωμένες κόρες ήταν λιγότερο πιθανό να κάνουν παιδιά και συγκρίνοντας γυναίκες με παρόμοιο μορφωτικό επίπεδο, η σχέση μεταξύ της ατεκνίας και της ηλικίας των μητέρων τους κατά τη γέννησή τους παρέμεινε ισχυρή.

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES