6 διαφορές μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εγκυμοσύνης

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 08-03-2018

Σίγουρα η πρώτη εγκυμοσύνη είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Ζούμε τα πάντα για πρώτη φορά, δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε κι όσα βιβλία κι αν διαβάσουμε δεν νιώθουμε προετοιμασμένες. Όταν όμως έρχεται μία δεύτερη εγκυμοσύνη, τι αλλάζει;

-Γνωρίζετε καλύτερα το σώμα σας. Ξέρετε πως αντέδρασε στην πρώτη, τι να περιμένετε, πότε να ανησυχήσετε ή να ηρεμήσετε. Ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύει σε κάθε νέα σας απορία όμως σίγουρα θα νιώθετε πιο ήρεμες.

-Είστε πιο χαλαρές: Δεν έχετε αυτό τον φόβο του άγνωστου όπως την πρώτη φορά.

-Πιο χαλαρές διατροφικές συνήθειες: Δε θα ακολουθείτε τόσο αυστηρή διατροφή καθώς γνωρίζεις πως οι υπερβολικές στερήσεις δεν θα σας κάνουν καλό. Εννοείται ότι θα συνεχίσετε να προσέχετε τι τρώτε, όμως δεν θα σας αγχώνουν τόσο πολύ.

-Διαφορετική ψυχολογία και στα κιλά: Γνωρίζετε πως θα τα χάσετε, οπότε είστε πιο χαλαρή όταν ανεβαίνετε στη ζυγαριά. Επιπλέον, έχετε ως αναφορά την πρώτη σας εγκυμοσύνη, οπότε είστε κάπως προετοιμασμένη κάθε φορά που ανεβαίνετε.

-Πιο δύσκολη καθημερινότητα: Μπορεί το θέμα της κύησης να είναι κάπως πιο χαλαρό, αν δεν υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές, όμως η καθημερινότητά σας θα είναι πιο δύσκολη. Πλέον, έχετε να φροντίσετε και το παιδί σας, οπότε η ανάγκη για βοήθεια και κατανόηση θα είναι πιο έντονη.

-Άλλες αντοχές: Ειδικά αν η νέα εγκυμοσύνη απέχει αρκετά από την προηγούμενη, τότε θα παρατηρήσεις πως οι αντοχές σου δεν είναι οι ίδιες. Λίγο η ηλικία, λίγο η υποχρεώσεις, θα διαπιστώσετε πως θα κουράζεστε πιο εύκολα.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES