Ένα όμορφο φυτό είναι σαν να έχεις ένα φίλο στο σπίτι

Είπε κάποτε η τραγουδοποιός απο την Αμερική Beth Ditto, και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο. 

Είναι γεγονός ότι η ποιότητας της ζωής μας βελτιώνεται με την παρουσία φυτών στο σπίτι μας. Μειώνεται το άγχος και στον χώρο δημιουργείτε γαλήνη, ηρεμία και χαλάρωση. Καθαρίζεται η ατμόσφαιρα και χαρίζουν χρώμα και ζωή.

Μύθος που καταρρίφθηκε ότι δεν πρέπει να έχουμε φυτά μέσα στο σπίτι. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι πολύ δημοφιλή και αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ για την διακόσμηση όλων των δωματίων ενός σπιτιού. Η παρουσία των φυτών στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από αλλεργίες, αϋπνία και να βελτιώσουν το επίπεδο γενικότερης ευεξίας. Ειδικοί τονίζουν πως μειώνουν το άγχος ενώ καταπολεμούν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Η ροή της θετικής ενέργειας βελτιώνεται στον χώρο σημαντικά. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι η θέα του πράσινου μειώνει την ψυχολογική ένταση και την πνευματική καταπόνηση. Γενικά αυξάνεται η καλή διάθεση όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στον εργασιακό χώρο με αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι είναι εκείνοι που μετέφεραν φυτά από τους εξωτερικούς χώρους στις κατοικίες τους.

Και ο άνθρωπος και ο χώρος ωφελούνται από την ομορφιά και την αποτοξινωτική δράση των πράσινων φίλων μας. 

 

Image Credits:_annalouise._

 
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES