Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες, σε 3 βήματα

Μαγειρευουμε

4moms team , 15-02-2018

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό

1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό

2½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές

4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη

1 ξυλάκι κανέλας

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

-Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε στο νερό τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Το σιρόπι θα είναι έτοιμο όταν θα έχει διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Τότε, θα αφαιρέσουμε τις φλούδες και το ξυλάκι της κανέλας.

-Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό και περιμένουμε να ζεσταθεί λίγο. Τότε προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια (θέλουμε να ψηθεί ομοιόμορφα και όχι να καεί). Όταν το σιμιγδάλι σκουρύνει, προσθέτουμε την κανέλα σε σκόνη και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη σταφίδα και λίγο-λίγο το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.

-Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μίγμα. Όταν γίνει αυτό, βάζουμε το μίγμα σε φόρμα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε όταν κρυώσει ο χαλβάς.

 

Συνταγή: minervahorio.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES