«Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», η νέα παραγωγή της COSMOTE TV με τον Γιώργο Μπαμπινιώτη

Παιδιά

4moms team , 05-02-2018

Σήμερα η πρεμιέρα της εκπομπής «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» που θα προβάλλεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50.

Τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας αναλαμβάνει να αναδείξει η νέα εκπομπή του COSMOTE HISTORY «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», που παρουσιάζει ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, προσφέροντας μέσα από τρίλεπτα fillers,  χρήσιμα μαθήματα για το πώς να χρησιμοποιούμε σωστά τη γλώσσα μας.    

Στη νέα εκπομπή, που είναι μία παραγωγή της COSMOTE TV, ο καθηγητής αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της ελληνικής γλώσσας, εξηγεί και σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Η εκπομπή αναδεικνύει επίσης τον γλωσσικό πλούτο, τη δύναμη, αλλά και τη διεθνή παρουσία της γλώσσας μας, κάνοντας παράλληλα αναφορές στην κυπριακή διάλεκτο και «απαντώντας» σε ερωτήσεις και απορίες των τηλεθεατών.

Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον «θησαυρό» της ελληνικής γλώσσας, ενώ στα επόμενα επεισόδια θα μάθουμε την ετυμολογία των λέξεων «αγαπώ – φιλώ – έρωτας», του ονόματος «Αλέξανδρος», τα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα ρήματα με αιτιατική, την απόδοση ξένων λέξεων, τις δάνειες λέξεις στην ελληνική γλώσσα, και πολλά άλλα.

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES