Τρία πράγματα που καταλαβαίνει ένα έμβρυο

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 02-02-2018

Μετά την 20η εβδομάδα οι αισθήσεις του αρχίζουν σιγά-σιγά να αναπτύσσονται και έτσι μπορούν, εκτός από την όσφρηση, να αντιληφθούν αρκετά πράγματα με τις αισθήσεις τους. Λόγω του υγρού δε μπορούν να ανοίξουν για πολλή ώρα τα μάτια τους, όμως αντιλαμβάνονται το κόκκινο χρώμα που είναι το εσωτερικό της μήτρας.

Ένα έμβρυο έχει γεύση και αντιλαμβάνεται τη γεύση των φαγητών και προτιμά το γλυκό. Στο τρίτο τρίμηνο καταπίνει λίγο από το αμνιακό υγρό και αρχίζει να διαμορφώνει τις γευστικές του προτιμήσεις.

Επιπλέον, ακούει ήχους και μουσική. Ενώ μετά την 23η βδομάδα ξεκινά να αντιδρά σε κάποιον από αυτούς, όπως πχ. να τιναχτεί από έναν δυνατό θόρυβο. Αντιλαμβάνεται το γαύγισμα ενός σκύλου, τη φωνή των γονιών του και φυσικά, τη μουσική.

Τέλος, αναγνωρίζει τις φωνές των γονιών του. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει πως ο ρυθμός της καρδιάς του εμβρύου αυξάνεται όταν ακούει τη μητέρα του.  Επιπλέον, η φωνή της μητέρας είναι πιο δυνατή από κάθε άλλο εξωτερικό ήχο, γιατί μεταφέρεται στη μήτρα κατευθείαν, μέσω του δικού της σώματος.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES