Πώς να κάνετε μασάζ στο μωρό σας

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 02-02-2018

Τα μωρά λατρεύουν το ανθρώπινο άγγιγμα και οι μελέτες ενισχύουν αυτή την άποψη καθώς έχουν αποδείξει πολλές φορές πως ενισχύει το δεσμό μεταξύ γονέα και παιδιού.

Όπως κι εμείς, έτσι και το μωρό λατρεύει το ανθρώπινο άγγιγμα και μελέτες έχουν δείξει ότι η επαφή δέρμα με δέρμα μπορεί να έχει ευεργετικά οφέλη στο δεσμό μεταξύ παιδιού και γονέα.

Το στενό άγγιγμα, όπως μία προστατευτική αγκαλιά, το κάνει νιώθει ασφαλής και προστατευμένο, όπως ακριβώς όταν ήταν στην κοιλιά σας.

Πώς να του κάνετε μασάζ:

-Σιγουρευτείτε πως το δωμάτιο έχει την κατάλληλη θερμοκρασία ώστε να μείνει μόνο με την πάνα του.

-Βάλτε στα χέρια σας μία μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας για μωρά και τρίψτε μεταξύ τους τα χέρια σας ώστε να ζεσταθεί.

-Ξεκινώντας από τις πατούσες και τα πόδια του, κινηθείτε απαλά με τα χέρια σας προς τον θώρακα και τα μπράτσα του μωρού σας, χρησιμοποιώντας σταθερά χάδια. Mην το πιέζετε, απλά χαιδέψτε του και κάντε του μικρές και απαλές μαλάξεις.

-Όταν φτάσετε στο επάνω μέρος του σώματός του, καλύψτε τα πόδια και τις πατούσες του με μια κουβέρτα και συνεχίστε προς τα πάνω. Ωστόσο, συνεχίστε το μασάζ μόνο αν δείχνει πως το απολαμβάνει.

-Όσο πιο κοντινή επαφή έχετε με το μωρό σας, τόσο καλύτερο δεσμό θα δημιουργήσετε οι δυο σας.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES