Εγκυμοσύνη: Γιατί δεν πρέπει να αποκλείσεις τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σου

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 31-01-2018

Οι μέχρι τώρα έρευνες αναφέρουν πως η υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο DNA του παιδιού και να αυξήσει τον κίνδυνο για παχυσαρκία στην μετέπειτα ζωή του. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα, η μέλλουσα μητέρα που δεν καταναλώνει καθόλου υδατάνθρακες, έχει αυξημένο κίνδυνο να γεννήσει μωρό με κάποια βλάβη στον νευρικό σωλήνα.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που είναι έγκυοι ή σχεδιάζουν να συλλάβουν, πρέπει να αποφύγουν διατροφή που μειώνει ή αποκλείει τους υδατάνθρακες, καθώς θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο να γεννήσουν παιδιά με γενετικές ανωμαλίες.

Ειδικότερα, διαπίστωσαν ότι όσες έτρωγαν λίγους υδατάνθρακες, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά με βλάβες στο νευρικό σωλήνα, όπως δισχιδή ράχη και ανεγκεφαλία σε σύγκριση με γυναίκες που δεν περιόριζαν τους υδατάνθρακες. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ χαμηλής πρόσληψης υδατανθράκων και γέννησης παιδιών με βλάβες στο νευρικό σωλήνα και δημοσιεύτηκε στο Birth Defects Research.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Tania Desrosiers, το εύρημα ενισχύει την ανάγκη οι γυναίκες να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για δίαιτες ή διατροφικές συμπεριφορές.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES