Επισκεφθήκαμε το Eye Level και κάναμε το τέστ κριτικής σκέψης

BODY by ΒΑΣΩ

Η κατανόηση των μαθηματικών αρχίζει απο τη προσχολική ηλικία!Ενίσχυσε την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου με τη μαθηματική σκέψη.

IMG_5376

EYE LEVEL:Αναπτύξτε τη διανοητική δύναμη του παιδιού σας.

Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι μαθητές πολλές φορές δεν είναι ικανοί να λύσουν ένα απλό και συνηθισμένο μαθηματικό πρόβλημα, αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη της, τον Μάρτιο του 2016, η καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Κα. Μαριάννα Τζεκάκη. Οι σχολικές δυσκολίες στην Ελλάδα είναι έκδηλες σε ένα κρίσιμο τομέα – τα Μαθηματικά – ο οποίος απαιτεί κριτική και λογική σκέψη (το αντίθετο της βραχυπρόθεσμης απομνημόνευσης) και είναι απαραίτητος στις περισσότερες ανθρώπινες επιστήμες και εφαρμογές, αφού συναντάται στην καθημερινή πραγματικότητα.

IMG_5375

Οι μαθητές χρειάζεται να μάθουν να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους κριτικής σκέψης για την επίλυση προβλημάτων, ώστε να μπορούν να “επιβιώνουν” χωρίς βοήθεια στην εξωσχολική ζωή, και να δίνουν σωστές απαντήσεις σε άγνωστα προβλήματα της καθημερινότητας. Σχολική γνώση χωρίς εφαρμογή στην πραγματικότητα δεν έχει ουσιαστικό νόημα.

IMG_5350

Απαιτούνται  αλλαγές στις διδακτικές προσεγγίσεις του εκπαιδευτικού μας συστήματος, γιατί το υπάρχoν πρόγραμμα σπουδών  δεν είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των καιρών, αλλά είναι βασισμένο στην απομνημόνευση και σε απαντήσεις δομημένες βάση μιας συγκεκριμένης τυπολογίας λύσεων, στις οποίες απουσιάζουν πολλές φορές η λογική, οι αιτιακές σχέσεις, η διαδικασία επίλυσης προβλημάτων, η κριτική σκέψη,  η ανάλυση και η σύνθεση της πληροφορίας.

IMG_5358

Πριν λίγο καιρό παρακολουθώντας μια ενημερωτική εκπομπή με καλεσμένους τους πρώτους επιτυχόντες στις παννελήνιες εξετάσεις μου έκανε εντύπωση η απάντηση μιας κοπέλας η οποία πρώτευσε στην ιατρική!

“Θυμάσαι κάτι απο όλα αυτά που έχεις διαβάσει τόσα χρόνια προκειμένου να πετύχεις στις πανελλήνιες;”την ρώτησε ο δημοσιογράφος…”Όχι απάντησε εκείνη!”δυστυχώς όλο το εκπαιδευτικό σύστημα στηρίζεται στην αποστήθιση και στην παπαγαλία και όχι στην έρευνα και στην κατανόηση!!”

IMG_5357

Όταν έμαθα για το Eye level θέλησα να το επισκεφθώ παρέα με τα παιδιά για να δω σε ποιό επίπεδο βρίσκεται η κριτική τους σκέψη..Ακολουθώντας μια συστηματική προσέγγιση μάθησης,το Eye level επιτρέπει στα παιδιά να κατανοήσουν και να κατακτήσουν τη γνώση με τον δικό τους ρυθμό προόδου και με τον τρόπο αυτό να θεμελιώσουν την συνεχιζόμενη δια βίου εκπαίδευση!

IMG_5356

Στο Eye Level οι επιθυμίες των γονέων συναντούν τις ανάγκες των μαθητών για μακροχρόνιο όφελος στο σχολείο και στην πραγματική ζωή τους ώς ενήλικες αργότερα. Δεν είμαστε  ένα  classroom center αλλά ένα student center. Η φιλοσοφία μας πηγάζει από την αγάπη των καθηγητών προς το διδακτικό τους αντικείμενο και το παιδί.

Το Eye Level είναι εναρμονισμένο με τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις της Αμερικής (έγκριση Υπουργείου Παιδείας ΗΠΑ) και έχει πιστοποιηθεί από το Νational Council of Teachers in Mathematics (NCTM) και το National Council of Teachers of English (NCTE). Η μέθοδος απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 16 ετών και στοχεύει σε άριστες ακαδημαϊκές επιδόσεις μέσω της επίλυσης προβλημάτων,της καλλιέργειας κριτικής σκέψης και της δια βίου μάθησης.

IMG_5359

Κάθε χρόνο όλα τα εκπαιδευτικά κέντρα Eye Level διοργανώνουν παγκόσμιους μαθητικούς διαγωνισμούς,  με πλούσια δώρα και διεθνή ταξίδια για τους νικητές, στα Μαθηματικά (Eye Level Math Olympiad) και στην Αγγλική Λογοτεχνία (Eye Level Literary Award) για τους μαθητές μας και όσους άλλους εξωτερικούς μαθητές ή σχολεία επιθυμούν να λάβουν μέρος και να κερδίσουν συνεπώς εμπειρία και αξία από την συμμετοχή τους στον παγκόσμιο διαγωνισμό γνώσης.

IMG_5362

Το Eye Level ως κορυφαίο συμπληρωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δεν ενισχύει μόνο τις επιδόσεις των μαθητών στο σχολείο τους, αλλά τους προετοιμάζει πλήρως για σημαντικά και δύσκολα εισαγωγικά διαγωνίσματα στο Πανεπιστήμιο, όπως τα SAT στην Αμερική ή άλλες διεθνείς εξετάσεις αξιολόγησης των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους. Με αυτές τις ικανότητες οι μαθητές μας επενδύουν στο μυαλό τους και γίνονται ικανοί να  επιτύχουν γενικότερα στην  ενήλικη ζωή τους.

IMG_5370

Δείτε τα προγράμματα που μπορείτε να επιλέξετε για τα παιδιά σας ανάλογα τις ανάγκες τους,εμένα πάντως μου κέρδισε το ενδιαφέρον η διδασκαλία των κινέζικων και η κατανόηση της μαθηματικής σκέψης!

 

http://www.eyelevelathens.gr/

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES

MORE EDITOR'S ARTICLES

Το Εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο και ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Το Εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο και ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Να του δώσω αντιβίωση γιατρέ μου;

Να του δώσω αντιβίωση γιατρέ μου;

Χριστίνα Τσιλιγκίρη:Η ισχυρή κυρία του Ολυμπιακού!

Χριστίνα Τσιλιγκίρη:Η ισχυρή κυρία του Ολυμπιακού!

Είδαμε το μιούζικαλ “Matilda”μας άρεσε;

Είδαμε το μιούζικαλ “Matilda”μας άρεσε;

Γιατί να μάθω μαμά Γαλλικά;

Γιατί να μάθω μαμά Γαλλικά;

Είσαι μητέρα; Δίνεις την ευκαιρία για λίγο προσωπικό χρόνο στον εαυτό σου;

Είσαι μητέρα; Δίνεις την ευκαιρία για λίγο προσωπικό χρόνο στον εαυτό σου;

Είδαμε την παράσταση “Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη”μας άρεσε;

Είδαμε την παράσταση “Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη”μας άρεσε;

Πήγαμε στην παράσταση “Πρίγκηπας και φτωχός”στο Μικρό Εθνικό.Μας άρεσε;

Πήγαμε στην παράσταση “Πρίγκηπας και φτωχός”στο Μικρό Εθνικό.Μας άρεσε;

Πως μπορώ να μειώσω το στρες;Μας απαντά η Ψυχοθεραπεύτρια Διονυσία Ιωαννίδη

Πως μπορώ να μειώσω το στρες;Μας απαντά η Ψυχοθεραπεύτρια Διονυσία Ιωαννίδη