Ο Logan Paul και η άποψη των παιδιών για το βίντεο απο το δάσος των αυτοκτονιών

Γενικώς & Αορίστως

Αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα Logan Paul δεν έχετε παρά να γκουγκλάρετε το όνομα του και να βρεθείτε μπροστά σε εκατομύρια αναρτήσεις. Αν έχετε παιδί γύρω στα 10 ή και λίγο μεγαλύτερο ρωτήστε εκείνο να σας πεί ποιός είναι ο συγκεκριμένος κύριος. Είναι πολύ λογικό να μην τον γνωρίζετε γιατί πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί κάποιος μαζί του. Ο Logan Paul είναι ένα ιντερνετικό σελέμπριτι με εκατομμύρια ακόλουθους στα social media.

Όλα τα παιδιά μεταξύ 10-15 ετών θεωρούσαν τον Logan Paul τον πιο κουλ τύπο του διαδυκτίου. Έγινε υπερ-διάσημος κάνοντας ανοησίες και βιντεοσκοπώντας την καθημερινότητα του, εκθειάζοντας την ζωή του και προωθώντας την σειρά ρούχων, αξεσουάρ και σακιδίων Maverick που του επέτρεπαν να κεφαλαιοποιείτην ασύλληπτη επιτυχία του στο διαδίκτυο.  

Όλα άλλαξαν όμως για αυτόν όταν τυχαία βρέθηκε μπροστά στο πτώμα ενός αυτόχειρα στο δάσος των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία. Τις τελευταίες μέρες του 2017 βρέθηκε στο Όρος Φούτζι στην Ιαπωνία και επισκέφτηκε το δάσος Αοκιγκαχάρα, το οποίο λέγεται και “Θάλασσα από Δέντρα”. Η περιοχή Αοκιγκαχάρα δεν είναι μόνο γνωστή για την ομορφιά του τοπίου αλλά και για το γεγονός ότι την επιλέγουν για να θέσουν τέλος στην ζωή.   

Περπατώντας στο δάσος παρέα με τους φίλους του και το συνεργείο του, βρέθηκε μπροστά σε ένα πτώμα. Αμέσως στράφηκε στην κάμερα και είπε “Μόλις πέσαμε σε νεκρό στο δάσος των αυτόχειρων; Υποτίθεται πως το vlog αυτό είναι διασκεδαστικό” και συνέχιζε να αστειεύεται. Η ανάρτηση αυτού του βίντεο ανέδειξε την παντελή έλλειψη σεβασμού που μπορεί να έχει κάποιος απέναντι στον άνθρωπο. Είναι προσβλητικό για όλους και ειδικά για τα άτομα που παλεύουν με ψυχικές ασθένειες.

Οργή και έντονη κριτική πυροδότησε η ανάρτηση του συγκεκριμένου βίντεο απαιτώντας απο την πλατφόρμα να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε αυτός και όλοι οι υπόλοιποι vloger να μάθουν ότι υπάρχουν όρια. Ο Logan Paul μετά την κατακραυγή ζήτησε συγγνώμη και στη γραπτή του δήλωση στο twitter είπε ότι είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει κάτι ανάλογο. Δεν έχει βρεθεί ποτέ αντιμέτωπος με τέτοια κριτική στο παρελθόν, επειδή δεν είχε ξανακάνει τέτοιο λάθος. Δεν το έκανε για να κερδίσει views, επειδή έχει views.

Και ενώ η δημοφιλής πλατφόρμα YouTube τηρούσε σιγή ιχθύος σχετικά με την υπόθεση, μετά απο δεκαπέντε μέρες εκπρόσωπός του δήλωσε ότι το κανάλι του 23χρονου vlogger, θα αφαιρεθεί από την προτεινόμενη λίστα του premium section του YouTube, το «Google Preferred». Για τον ίδιο λόγο, ο Logan Paul δεν θα συμμετέχει στην τέταρτη σεζόν της εκπομπής του YouTubeRed, Foursome, ενώ και τα υπόλοιπα πρότζεκτ του στη συγκεκριμένη υπηρεσία τίθενται σε «αναμονή».

Τι πιστεύουν όμως όλα αυτά τα εκατομμύρια παιδιά που τον παρακολουθούσαν και διασκέδαζαν με όλες τις ανοησίες του? Εμείς ως ενήλικες καταλαβαίνουμε πόσο ανόητος είναι, εκείνα όμως δεν μπορούν να το γνωρίζουν ακόμα. Δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο ανυσυχητικό είναι το γεγονός να δημοσιεύει ένα βίντεο χασκογελώντας με τους φίλους του για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Τα παιδιά με την μεγάλη τους καρδιά συγχωρούν. Πιστύεουν στις δεύτερες ευκαιρίες και ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα. Περιμένουν απο εκείνον να τους αποδείξει ότι κατάλαβε το λάθος του και να επανορθώσει.   

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES