Έχουμε ακούσει πάρα πολά για τα φυτά στους εσωτερικούς χώρους και για την ιδιότητα τους να μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο του άνθρακα κατα την διάρκεια της νύχτας. Αυτός είναι και ο λόγος που ειδικά στο παρελθόν κανείς δεν προτιμούσε να έχει λουλούδια στο υπνοδωμάτιο. 

Μια έρευνα της NASA αποκάλυψε ότι το πιο κατάλληλο φυτό για το υπνοδωμάτιο είναι το φυτό Σανσεβιέρια (Snake Plant). Δεν βλάπτει αλλά καθαρίζει τον αέρα του υπνοδωματίου όσο εμείς ξεκουραζόμαστε. 

Τα λίστα με τα φυτά που η NASA θεωρεί απόλυτα ασφαλή για το βρεφικό δωμάτιο είναι: Spider Plant (χλωρόφυτο), Snake Plant (σανσεβιέρια), Corn Plant (δράκαινα), Golden Pothos (χρυσός πόθος), Chinese Evergreen (χρυσάνθεμα).

Τα φυτά είναι ένας πολύ καλός καθαριστής του αέρα. Όπως ο άνθρωπος αναπνέει οξυγόνο και εκπνέει διοξείδιο του άνθρακα, τα φυτά μέσω της φωτοσύνθεσης λαμβάνουν διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο. Η ύπαρξη φυτών στο δωμάτιο ενός παιδιού αυξάνει τα επίπεδα του οξυγόνου.

Ένα νεογέννητο περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο δωμάτιο του, για αυτό και εμείς ετοιμάζουμε ένα υγιεινό περιβάλλον.

Βρήκαμε στο pinterest φωτογραφίες απο βρεφικά δωμάτια για να πάρετε ιδέες.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES