Ψωμί χωρίς αλεύρι και χωρίς μαγιά

Μαγειρευουμε

4moms team , 22-01-2018

Ψωμί χωρίς γλουτένη απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, χωρίς αλεύρι και χωρίς φούσκωμα, πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες για όσους κάνουν ειδική διατροφή. Ιδανικό για σάντουιτς αλλά και για να συνοδέψετε το φαγητό σας.

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο ανάμεικτα
  • 1/2 φλ. λιναρόσπορο και σπόρους chia ανάμεικτα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο καρύδι
  • 1 ½ φ.λ νιφάδες βρώμης ολόκληρες χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γλ. αλάτι (ανθός)
  • 1 κ.σ. μέλι η πετιμέζι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ. νερό περίπου

Εκτέλεση

Για το εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά και χωρίς ζύμωμα, βάζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με κουτάλι.

Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κανάτα.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, ρίξτε λίγο νερό ακόμα ώστε να μπορείτε να ανακατέψετε καλά τα υλικά.

Λαδώνουμε μακρόστενη φόρμα του κέικ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μίγμα. Ισιώσουμε με κουτάλι την επιφάνεια του. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στον πάγκο να βραχούν τα υλικά καλά, να μουλιάσουν το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι και μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε το ψωμί για περίπου 20 να σταθεροποιηθεί.

Το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή να μην διαλυθεί και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 30′.

Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως όπως όλα τα  ψωμιά.

Extra tip

Αν η φόρμα με το ψωμί έμεινε όλη νύχτα στο ψυγείο, πρέπει να την αφήσετε στον πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου  πριν το ψήσετε.

Πηγή: www.argiro.gr

 
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES