Τρόποι να κάνετε ξανά λευκά τα μαξιλάρια σας

Σπιτι

4moms team , 17-01-2018

Σίγουρα όλοι θα έχετε αναρωτηθεί κάθε πότε πρέπει να πλένετε τα μαξιλάρια σας. Μάθετε, λοιπόν, ότι σύμφωνα με το CNN η απάντηση είναι κάθε 3 με 6 μήνες. Γιατί; Επειδή μια μελέτη έδειξε ότι τουλάχιστον 16 είδη μυκήτων ζουν μέσα στο μαξιλάρι. Επιπλέον, γνωρίζατε πως τα μαξιλάρια μπορούν να κιτρινίσουν από τον ιδρώτα σας; Όσο και να μην το πιστεύετε, κατά τη διάρκεια της νύχτας ιδρώνετε πολύ, με αποτέλεσμα αυτός ο ιδρώτας να μεταφέρεται στο μαξιλάρι σας. Μάθετε, λοιπόν, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να απολυμάνετε και να λευκάνετε ένα μαξιλάρι, κάνοντάς το να μοιάζει σαν καινούριο, είτε είναι πουπουλένιο είτε όχι.

 Tips για να κάνετε τα κιτρινισμένα μαξιλάρια και πάλι λευκά. Ιδέες για το σπίτι με οικονομικούς τρόπους από το ReCons.gr

Ποια είναι τα μυστικά συστατικά της λεύκανσης και της απολύμανσης;

-Πολύ ζεστό νερό

-1 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου

-1 φλιτζάνι απορρυπαντικό πιάτων σε σκόνη

-λίγη χλωρίνη και 1/2 φλιτζάνι βόρακα.

Προσοχή: Πριν ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα πλύνετε τα μαξιλάρια σας, αρχικά ελέγξτε τις οδηγίες που βρίσκονται στις ετικέτες των μαξιλαριών σας. Προκειμένου να δείτε για το αν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο.

Ξεκινήστε τσεκάροντας ότι τα μαξιλάρια σας πλένονται στο πλυντήριο (τα περισσότερα πλένονται). Ελέγξτε τις ετικέτες τους.

Διαδικασία

-Αφαιρέστε τις μαξιλαροθήκες και οποιοδήποτε προστατευτικό.

-Βάλτε το πλυντήριο ρούχων στους 40 βαθμούς.

-Ανακατέψτε τα συστατικά που σας αναφέραμε παραπάνω σε ένα πλαστικό δοχείο και βάλτε το μέσα στο πλυντήριο μαζί με δύο μαξιλάρια.

-Κάντε κανονικά την πλύση σας.

Στην περίπτωση που τα μαξιλάρια σας είναι συνθετικά χρησιμοποιήστε την πιο χαμηλή θερμοκρασία. Γενικά, καλό είναι να ελέγχετε πάντα τις ετικέτες τους. Αν τα μαξιλάρια σας δεν έχουν ετικέτες, ρωτήστε στο κατάστημα που τα αγοράσατε.

Τέλος, αν έχετε στεγνωτήριο τοποθετήστε τα μαξιλάρια σας μέσα και προσθέστε και δύο μπαλάκια του τένις τυλιγμένα με καθαρές κάλτσες. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε τα μαξιλάρια σας να γίνουν και πάλι αφράτα. Στην περίπτωση που δεν έχετε στο σπίτι στεγνωτήριο μπορείτε απλά να τα στεγνώσετε κανονικά στον ήλιο απλώνοντάς τα.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES