Ρεβύθια ραγού με μοσχαράκι

Μαγειρευουμε

4moms team , 16-01-2018

Ψάχνοντας νέες γευστικές συνταγές που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια, βρήκαμε αυτόν τον διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο να βάλουμε τα ρεβύθια στο τραπέζι μας. Τα ρεβίθια ραγού με μοσχαράκι και μυζήθρα είναι ένα πιάτο ιδιαίτερα γευστικό και νομίζουμε ότι αξίζει να το δοκιμάσουμε.

Υλικά

  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (κατά προτίμηση από ποντίκι ή λάπα), κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 κλαδάκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού ή 1 Κύβος Knorr Ζωμός για Όσπρια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1-2 κ.σ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό.
  • Σοτάρουμε το κρέας και τα λαχανικά στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας, και βράζουμε για 10΄-15΄.
  • Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Συμπληρώνουμε, όσο νερό χρειάζεται, για να σκεπαστούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τον ζωμό ή τον κύβο και προαιρετικά τα μπαχαρικά και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαγειρευτούν και να δέσουν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε το φαγητό με λίγη τριμμένη ξερή μυζήθρα.
  • Tip:

    Για περισσότερη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε ½ πορτοκάλι, με την φλούδα του χαραγμένη σε κομμάτια, κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.

    Για την επιλογή των υλικών, προτιμάμε τη λάπα, ως πιο γευστικό και λιπαρό μέρος του κρέατος, με χαμηλότερο κόστος αγοράς.

 
 Πηγή: www.knorr.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES