Παιδικό Μουσείο: Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιανουαρίου για τα παιδιά

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 14-01-2018

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα  που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Κύριος σκοπός τους είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το μουσείο από τη βρεφική τους ηλικία. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους σχεδιάζονται με άξονα την αλληλεπίδραση μικρών και μεγάλων, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με άλλα παιδιά καθώς και τις θεματικές που συνδέονται με την καθημερινότητά τους.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής και οι θεματικές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 και 2-3 χρόνων είναι κοινές, αλλά προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε ηλικίας και πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες ως εξής:

 για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων

Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 10:50

-για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων

Σάββατο – Κυριακή: 11:10 – 12:00

Τον Ιανουάριο έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

 «Μουσική και μουσικοί!»

Ποιους διαφορετικούς ήχους κάνουμε με το σώμα μας; Τι άλλους ήχους μπορούμε να παραγάγουμε χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα;

Χτυπάμε κουτάλια, πιάτα, καπάκια κατσαρόλας, μπουκάλια, αλλά και μουσικά όργανα, ανακαλύπτουμε διαφορετικούς ρυθμούς και δίνουμε … την πρώτη μας συναυλία!

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

«Ένα ψωμί νόστιμο πολύ!»

Με ποιον τρόπο φτιάχνεται το ψωμί; Από ποια υλικά αποτελείται; Πόσο μαλακό είναι το αλεύρι; Πώς μυρίζει το ελαιόλαδο; Τι διαφορά έχουν η κόρα από την ψίχα; Τα παιδιά πειραματίζονται και δοκιμάζουν διαφορετικά υλικά δημιουργώντας το δικό τους ψωμί.

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

 «Το μικρό και το μεγάλο»

Ποιος μπορεί να φοράει ένα παπούτσι νούμερο 50; Πόσοι χρειαζόμαστε για να σηκώσουμε ένα τεράστιο κλειδί;

Μέσα από πρωτότυπα αντικείμενα και τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ανακαλύπτουμε το μικρό και το μεγάλο. Όλοι μαζί –μικροί και μεγάλοι- δημιουργούμε τα δικά μας- μικρά και μεγάλα- αποτυπώματα.

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

«Ξεκινάω-σταματάω»

Προχωρήστε! Σταματήστε! Ξεκινάμε και σταματάμε με τον ήχο της μουσικής. Αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας, ελέγχουμε τις κινήσεις μας και δημιουργούμε με χρωματιστές γραμμές το δικό μας σχέδιο.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

«Πίτα από τα χεράκια μας!»

Από ποια υλικά φτιάχνεται μια πίτα; πώς μυρίζουν; τι υφή έχουν; τι γεύση; 

Τα παιδιά γίνονται μάγειρες, αναμειγνύουν και δοκιμάζουν διαφορετικά υλικά και φτιάχνουν τα πρώτα τους τυροπιτάκια.

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

«Τρεχάτε … ποδαράκια μου!»

Ας περπατήσουμε αργά, γρήγορα, ας τρέξουμε, ας πηδήσουμε, ας κινηθούμε σε διαφορετικούς ρυθμούς.  Χρησιμοποιώντας δημιουργικά το σώμα μας μέσα από την κίνηση και τη μουσική, το γνωρίζουμε καλύτερα.

H οικονομική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 10,00 € (για 1 ενήλικα και 1 παιδί) & 8,00 € για τους συνδρομητές του Ε.Π.Μ.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995,

Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 17:00

Παρακαλείστε να φοράτε άνετα και απλά καθημερινά ρούχα καθώς θα χρειαστεί να καθίσετε στο πάτωμα, αλλά και να παίξετε με χρώματα, υλικά μαγειρικής κλπ.

Και τον Ιανουάριο, κάθε Τετάρτη απόγευμα προσκαλούμε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας για να συμμετέχουν στα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

& ώρες 17:00 – 17:45

[ «Χρώματα και σχήματα!», για παιδιά 3 έως 6 χρόνων

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φρούτο; Τι χρώμα έχει; Τι σχήμα; Μαζεύουμε μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια, μπανάνες και άλλα φρούτα! Ας τα μετρήσουμε, ας μάθουμε τα χρώματα και τα σχήματα ….in English, please!

& ώρες 18:00 – 18:45

[ «Ζω-ΓΡΑΦΗ-ζουμε», για παιδιά 4 έως 6 χρόνων

Από ποιο γράμμα αρχίζει το όνομά μας; Τι μας θυμίζουν  τα σχήματα των γραμμάτων; Πώς ακούγεται η … φωνή τους; Γινόμαστε «γραμματοερευνητές», συνδέουμε το όνομά μας  με τις συλλογές του μουσείου και μεταμορφώνουμε τα γράμματα σε ζω- ΓΡΑΦΗ- κή!

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

& ώρες 17:00 – 17:45

[ «Τηλεφώνησέ μου!», για παιδιά 3 έως 6 χρόνων

Σε προσκαλώ να παίξουμε παρέα! Το τηλέφωνο  καλεί! Τι θα σου πω; Πώς θα στο πω; ….in English, please!

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 & ώρες 18:00 – 18:45

[ «Κοίτα… χειμώνιασε!», για οικογένειες με παιδιά 3 έως 4 χρόνων

Τι καιρό κάνει τον χειμώνα; Ποια ρούχα είναι κατάλληλα γι’ αυτήν την εποχή;  Ποια φρούτα τρώμε; Χειμωνιάτικες υφές και χρώματα συνθέτουν το κολάζ της εποχής!

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

& ώρες 17:00 – 17:45

[ «Μύρισε γλυκό», για οικογένειες με παιδιά 3 έως 12 χρόνων

Μυρωδιές και γεύσεις πλημμυρίζουν το μουσείο και εμείς γινόμαστε ζαχαροπλάστες. Πειραματιζόμαστε με υλικά ζαχαροπλαστικής και παρασκευάζουμε τα δικά μας μυρωδάτα μπισκότα.

& ώρες 18:00 – 18:45

[ «Κρούω και ακούω», για οικογένειες με παιδιά 3 έως 12 χρόνων

Πώς ψιθυρίζει η μουσική; Πώς φωνάζει; Με ποιον τρόπο μπορεί να τραγουδήσει; Τα κρουστά μουσικά όργανα μάς αποκαλύπτουν τα μυστικά της έντασης των μουσικών ήχων, μέσα από τον πειραματισμό με διάφορα υλικά. Κατασκευάζουμε το δικό μας κρουστό & πλημμυρίζουμε το μουσείο με εντάσεις και ρυθμούς.

 

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

O αριθμός συμμετοχών σε κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES