Δωρεάν πρώτη γνωριμία με το «Εργαστήρι Δημιουργίας Παραμυθιού»

Δράσεις

4moms team , 13-01-2018

Το Κέντρο Απόκεντρο οργανώνει ένα νέο εργαστήριο και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε μία πρώτη γνωριμία. Πρόκειται για ένα εργαστήρι ενηλίκων με τίτλο “Δημιουργία Παραμυθιού – Παραμύθια της Πόλης” με εισιγήτρια την Βενετία Μανδρακούκα, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 19:00.
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν βήμα-βήμα πώς μπορούν να πλάσουν και να δομήσουν ένα παραμύθι με μοτίβα, μαγικά σύμβολα και ό,τι άλλο απαιτείται. Θα μελετήσουν ξένους και Έλληνες παραμυθιολόγους, μαθαίνοντας τα στάδια μύησης αφού το παραμύθι είναι ουσιαστικά πράξη μύησης.
Θα συναντήσουν γνωστούς ήρωες των παιδικών μας χρόνων αλλά θα φανταστούν και νέους οι οποίοι θα μεταφερθούν, από το φαντασιακό κόσμο στον κόσμο της σύγχρονης πόλης, της γειτονιάς. Θα μεταμορφωθούν, θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που απασχολούν κι εμάς, θα συναντήσουν καθημερινούς ανθρώπους -ίσως κι εμάς τους ίδιους- και θα ζήσουν …αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Εφόδια σ’ αυτό το ταξίδι θα είναι το σώμα και η ψυχή. Το παραμύθι εκφράζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις της ψυχής. Με απλές σωματικές ασκήσεις παρατήρησης, συνεργασίας, αναπνοής και χαλάρωσης το σώμα θα εκφραστεί, θα νιώσει και θα εναρμονιστεί με την ψυχή. Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν γράψει και βιώσει το δικό τους παραμύθι!

* Διάρκεια εργαστηρίου: 3 μήνες (24 ώρες σε 12 εβδομαδιαία μαθήματα των 2 ωρών)
* Το εργαστήριο πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή και αρχίζει στις 19 Ιανουαρίου 2018 στις 19:00.
* Είσοδος ελεύθερη στην πρώτη συνάντηση.

Κέντρο Απόκεντρο: Σεργίου Πατριάρχου 7 & Νικηφόρου Ουρανού, Νεάπολη, Αθήνα

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES