Το τσάι matcha κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος έναντι του πράσινου τσαγιού. Έρευνα του 2003 από το Κολοράντο αποκάλυψε πως είναι ιδανικό για αποτοξίνωση καθώς περιέχει το λιποδιαλυτικό αντιοξειδωτικό EGCG σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από το απλό, πράσινο τσάι. Ωστόσο, το 2017 η νέα μελέτη του ConsumerLab.com, επιβεβαιώνει πως από τα brands που κυκλοφορούν με τσάι matcha στην αγορά, το πολύτιμο EGCG αντιοξειδωτικό, το περιέχουν μόνο 2 με 3 φορές περισσότερο από το απλό πράσινο τσάι και όχι 137 φορές που ανέφερε η έρευνα του ΄03.

Αν το προτιμάς τότε καλύτερο είναι να καταναλώνεις το αυθεντικό τσάι matcha σε σκόνη από την Ιαπωνία, που είναι ανώτερης ποιότητας. Το χρώμα του πρέπει να είναι έντονο πράσινο, κάτι που φανερώνει πως το τσάι παράχθηκε τη στιγμή που το φυτό ήταν στην καλύτερη του φάση,γεμάτο χλωροφύλλη και αντιοξειδωτικά, που ευνοούν το αδυνάτισμα.

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES