Το Women On Top ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες των γυναικών

Γενικά

4moms team , 08-01-2018

Τον Ιανουάριο του 2018, το Women On Top διοργανώνει μια σειρά από εργαστήρια blogging και website building για γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, είτε για προσωπική τους χρήση, είτε για να αναπτύξουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, είτε για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να βρουν μια θέση εργασίας ή για να εξελιχθούν στη δουλειά που ήδη έχουν.

Οι ψηφιακές δεξιότητες και ο έλεγχος της παρουσίας μας στο διαδίκτυο αποτελούν σήμερα στοιχεία ζωτικής σημασίας για την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Ωστόσο, σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεται μία γυναίκα σήμερα, έχει πολύ μικρότερες πιθανότητες να διαθέτει ψηφιακές δεξιότητες απ’ ό,τι ένας άντρας της ίδιας ηλικίας με αυτήν.

Το Women On Top, έχοντας ως στόχο του να ενισχύσει τη δια βίου εκπαίδευση των Ελληνίδων στις ψηφιακές τεχνολογίες που μπορούν να τους εξασφαλίσουν σημαντική βελτίωση στην καθημερινή τους ζωή, πραγματοποιεί αντίστοιχα εργαστήρια με χαμηλό κόστος και με τη δυνατότητα παράλληλης δημιουργικής απασχόλησης των παιδιώνόσων από τις συμμετέχουσες είναι και μητέρες.

Τον Ιανουάριο του 2018, μέσα σε

  • 3 σαββατοκύριακα
  • 6 σεμινάρια από 4 εισηγητές
  • 21 ώρες γνώσης και εξάσκησης

οι συμμετέχουσες μπορούν να αποκτήσουν όλες τις δεξιότητες που χρειάζονται για να κατασκευάσουν, εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τις δικές τους ιστοσελίδες, να τις αναπτύξουν με το κατάλληλο περιεχόμενο, να αυξήσουν την ασφάλεια, την επισκεψιμότητα και τη λειτουργικότητά τους, να βελτιώσουν την αισθητική τους και να αποκτήσουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα από αυτές.

Θα ξεκινήσουμε στις 13 & 14 Ιανουαρίου από τα πολύ απλά, τα βασικά, τα απαραίτητα που πρέπει να ξέρει κανείς για να φτιάξει, δωρεάν, έναν λειτουργικό ιστότοπο.

Θα συνεχίσουμε με ό,τι έχει να κάνει με το περιεχόμενο των sites και των blogs που μας ενδιαφέρουν –κείμενα, βίντεο, φωτογραφίες, πού τα βρίσκουμε, πώς τα επεξεργαζόμαστε, πώς φτιάχνουμε δικά μας, τι είναι αυτό που θα κάνει τους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτά, πώς θα μπορέσουμε να κρίνουμε αυτά που γράφουμε οι ίδιοι.

Και θα κλείσουμε με τις γνώσεις του επόμενου βήματος: όλα αυτά που αναρωτιέται κανείς όταν δεν είναι πια εντελώς αρχάριος, όταν θέλει να κάνει το επόμενο βήμα –με τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία ή χωρίς αυτήν- αλλά δεν ξέρει τον τρόπο. Θα αποκωδικοποιήσουμε ορολογίες, θα μάθουμε μυστικά και βασικές αρχές (προσαρμογής, web design, SEO, ασφάλειας, δημιουργίας εισοδήματος), θα πάρουμε εργαλεία που μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα, θα αποκτήσουμε γνώσεις που

μπορούν να μας φανούν χρήσιμες όχι μόνο για το βιογραφικό αλλά και για την καθημερινότητα της δουλειάς μας.

 

Πρακτικές πληροφορίες

Πότε: 13 & 14, 20 & 21, 27 &28 Ιανουαρίου 2018

Πού: -ισμός, Ευπατρίδων 17 και Τριπτολέμου, Γκάζι

Κράτηση θέσεων: https://www.eventbrite.com/o/women-on-top-16007155188

________________________________________

Περισσότερες πληροφορίες για το Μήνα Blogging & Website Building του Women On Top, μπορείτε να αναζητήσετε στο womenontop.gr και στο [email protected]

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES