Βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη από τον Άκη Πετρετζίκη

Μαγειρευουμε

4moms team , 27-12-2017

Στο akispetretzikis.com, ο διάσημος σεφ σου δίνει συνταγή για μία νόστιμη βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη.

Χρόνος εκτέλεσης: 15’

Χρόνος αναμονής: 120’

Χρόνος ψησίματος: 50’

Συστατικά

4 αυγά μεσαία

50 γρ. στέβια

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ.  μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

60 γρ. cranberries αποξηραμένα

60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

50 γρ. γάλα

150 γρ. ελαιόλαδο

χυμό από ½ πορτοκάλι

150 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα

Για τη διακόσμηση

χρυσόσκονη βρώσιμη

δεντράκια ψεύτικα 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.

Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.

Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.

Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.

Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.

Διακοσμούμε με τη χρυσόσκονη και τα δεντράκια.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES