5 συνήθειες που μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες

Υγεία

Είναι και αυτές οι συνήθειές μας που μόνο άκακες δεν είναι. Μάλιστα, αφήνουν τα ίχνη τους πάνω στο σώμα μας και μας κάνουμε να δείχνουμε μεγαλύτερες. Οι 5 συνήθειες που μας μεγαλώνουν είναι:

Η κακή στάση του σώματός σου: Όσο πιο κακή είναι η στάση, τόσο περισσότερο το σώμα χάνει την ευλυγισία του και γίνεται πιο «βαρύ».

To στρες: Το στρες παραμένει πιστός φίλος του γήρατος, χρόνια τώρα.

Κακός ύπνος: Η καλή ποιότητα ύπνου σου εξασφαλίζει λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα, ενώ η αϋπνία κάνει το δέρμα μας πιο θαμπό και κουρασμένο. Σύμφωνα με έρευνα του University Hospitals Case Medical Center, τα άτομα που κοιμούνται ελάχιστα εμφανίζουν πιο σύντομα λεπτές γραμμές και χαλάρωση στην επιδερμίδα τους.

Το αλκοόλ μετά τη δουλειά: Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Research Society, η μεγάλη κατανάλωση κοκτέιλ και αλκοόλ γενικότερα μπορεί να σε αφυδατώσει και βέβαια τα σημάδια αυτής της αφυδάτωσης να γίνουν ορατά στην επιδερμίδα σου.

Tα gadgets σου: Η ακτινοβολία που εκπέμπουν επηρεάζει την υγεία της επιδερμίδας και ειδικά τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης, που διατηρούν και τη νεανική όψη του δέρματος. Aυτό υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και «κρούει τον κώδωνα» σε όσους κοιμούνται με το κινητό στο χέρι. Το μπλε φως που εκπέμπεται από την οθόνη μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία.

«Απολαύστε τη δύναμη και την ομορφιά της νιότης σας. Μπα, αφήστε το καλύτερα. Δεν θα καταφέρετε να κατανοήσετε τη δύναμη και την ομορφιά της νιότης σας, παρά μόνο όταν θα έχει ξεθωριάσει. Πιστέψτε με, σε 20 χρόνια από τώρα, θα κοιτάτε τις παλιές σας φωτογραφίες και θα αναπολείτε, με έναν τρόπο που δεν μπορείτε να συλλάβετε τώρα, πόσες δυνατότητες ανοίγονταν μπροστά σας και πόσο υπέροχοι ήσασταν πραγματικά. Δεν είστε τόσο χοντροί όσο νομίζετε. Μην σας ανησυχεί το μέλλον. Ή ανησυχήστε, αλλά να ξέρετε ότι αυτό είναι τόσο αποτελεσματικό, όσο το να προσπαθήσετε να λύσετε μια αλγεβρική εξίσωση ενώ μασάτε τσίχλα. Τα αληθινά προβλήματα στη ζωή είναι αυτά που δεν έχουν περάσει από το νου σας, είναι αυτά που σας ξεφεύγουν στις 4 το απόγευμα κάποιας βαριεστημένης Τρίτης».

Απόσπασμα από το άρθρο της Mary Schmich που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Chicago Tribune το 1997 με τίτλο «Οι συμβουλές, όπως και η νιότη, πιθανότατα απλώς χαραμίζονται στους νέους».

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES