Διαλέξαμε έργα φωτογραφικής τέχνης στο YellowKorner της Αθήνας

SOUL by ΒΙΒΗ

Η είδηση εμφανίστηκε μια μέρα στο inbox μου όταν έλαβα την πρόσκληση απο τον φίλο μου Πάνο για την έναρξη της ωραιότερης γκαλερί φωτογραφικής τέχνης Yellow Korner στην Αθήνα που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. 

Το Yellow Korner δημιουργήθηκε το 2006 από δύο φίλους, τον Paul Antoine Briat και τον Alexandre de Metz. Και οι δύο παθιασμένοι από παιδιά με την φωτογραφία, θέλησαν να δημιουργήσουν εύκολη και φτηνή πρόσβαση σε έργα φωτογραφικής τέχνης. Μέσα από την συνάντηση τους γεννήθηκε μια ιδέα και μια φιλοδοξία: να καταστήσουν την τέχνη της φωτογραφίας προσβάσιμη για όλους και το YellowKorner κορυφαίο εκδότη καλλιτεχνικής φωτογραφίας. 

To concept προκύπτει από μια πολύ απλή εξίσωση: αντί να προσφέρει 10 αντίτυπα για 5.000 ευρώ, το YellowKorner επιλέγει να εκδώσει 1.000 αντίτυπα για 50 ευρώ, διατηρώντας συγχρόνως αδιάβλητες προδιαγραφές ποιότητας για όλες τις εκτυπώσεις, τα τελειώματα και την επιλογή των φωτογράφων.

Η ερώτηση που είχα για τον Πάνο Βογιατζή, το πως αποφάσισε να συνεργαστεί με το διάσημο Yellow Korner, απαντήθηκε απο τον ιδρυτή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική. Το σημείο – κλειδί για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης ιδίως στο εξωτερικό είναι να δουλεύεις με ισχυρούς τοπικούς εταίρους που έχουν την ευαισθησία στο brand και μπορούν να κατανοήσουν τόσο το λιανικό εμπόριο όσο και την τέχνη.

Μαζί με την Βαλέρια και πολλούς καλούς φίλους βρεθήκαμε το απόγευμα της Τρίτης στον χώρο του καταστήματος Αγίας Ειρήνης 15 στο κέντρο της Αθήνας. Υπέροχα φωτογραφικά έργα τέχνης απο γνωστούς φωτογράφους για όλα τα γούστα. Βρήκαμε πολύ ωραίες επιλογές δώρων για τους φίλους που αγαπούν την τέχνη. Και οι δύο αποφασίσαμε ότι τα αγαπημένα μας ήταν εκείνα που είχαν σχέση με την μόδα και την θάλασσα.

 Η πρώτη έκθεση της YellowKorner Athens περιλαμβάνει 1.000 έργα περισσότερων από 250 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι Slim Aarons, Oliviero Toscani, Yann-Arthus  Bertrand, Laurent Dupuic, Bernard Hartmann και άλλοι. Παράλληλα, παρουσιάζονται και δύο Έλληνες καλλιτέχνες: ο Γιάννη Ψιλάκης, που έφυγε νωρίς, και η Μαρίνα Βερνίκου. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων είναι σε εκπληκτική ποιότητα εκτύπωσης και καλύπτουν όλα τα διεθνή καλλιτεχνικά ρεύματα.

Κρατάω αυτό που είπε Paul Antoine Briat, η Αθήνα είναι η τέλεια πόλη για το YellowKorner και το YellowKorner είναι τέλειο για την Αθήνα!

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES