Λιαστές ντομάτες από τη Funky Cook

Μαγειρευουμε

4moms team , 05-12-2017

Η Funky Cook μας λέει τη διαδικασία για να φτιάξουμε μόνοι μας λιαστές ντομάτες. Αρχικά, θα χρειαστείτε 3-4 κιλά ντομάτες πομοντόρο ή όποια ποσότητα επιθυμείτε.

Διαδικασία

Κόβετε τις ντομάτες στη μέση αφαιρώντας τα κοτσάνια τους, απλώστε τις σε δίσκους ξύλινους ή πλαστικούς δίσκους, σχάρες ή αν έχετε δίσκους που είναι σαν τρυπητό ακόμη καλύτερα, γιατί έτσι θα στεγνώσουν τέλεια!

Πασπαλίστε τις ντομάτες με μπόλικο χοντρό αλάτι.

Σκεπάστε τις ντομάτες με τούλι, ώστε να μείνουν μακριά οι «ανεπιθύμητοι επισκέπτες».

Αφήνετε τις ντομάτες σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος, όσο πιο πολλές ώρες είναι εφικτό και μακριά από υγρασίες.

Αφήνετε τις ντομάτες 1 εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο ηλιόλουστο είναι το σημείο που θα τις αφήσετε, οι ντομάτες θα πρέπει να μην έχουν ίχνος υγρασίας, ώστε να μην μουχλιάσουν στη συνέχεια.

Ελέγχετε τις ντομάτες και αν έχουν στεγνώσει εντελώς, οι ντομάτες θα πρέπει να είναι σαν πετσί εύκαμπτο, αν έχουν σκληρήνει περισσότερο, αυτό δεν είναι πρόβλημα, απλά ίσως θα χρειάζονται μούλιασμα σε νερό πριν τις χρησιμοποιήσουμε!

Αν δεν διαθέτετε κάποιο ηλιόλουστο χώρο στο σπίτι σας, μπορείτε να τις στεγνώσετε στον φούρνο 60°C Κελσίου στην λειτουργία του αερόθερμου περίπου 3-4 ώρες ή όσο χρειαστεί.

Αφήνετε τις ντομάτες 12 ώρες, διατηρώντας τα μακρυά απο υγρασία, πριν τις αποθηκεύσετε.

Αποθήκευση

Συλλέγετε τις στεγνές ντομάτες, τις αποθηκεύετε στα αποστειρωμένα βάζα και τις φυλάτε σε στεγνό, σκοτεινό ντουλάπι.

Λιαστές ντομάτες σε Ελαιόλαδο και Μυρωδικά

Αν θέλετε μπορείτε να καλύψετε τις ντομάτες με ελαιόλαδο, ετσι θα είναι πάντα μαλακές και πανέτοιμες να τις χρησιμοποιήσετε!

Μπορείτε να προσθέσετε εκτός από ελαιόλαδο, μυρωδικά και μπαχαρικά όπως ξερή ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο, κόλιανδρο ή κόκκους μαύρου πιπεριού!

Απολαύστε τις σαν μεζεδάκι αλλά και στις σαλάτες.

 

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES