Το ντοκιμαντέρ με την ιστορία του κοριτσιού που σκότωσε τον άνθρωπο που την κρατούσε αιχμάλωτη

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 04-12-2017

Η ιστορία της Cyntoia Brown ήρθε στην επικαιρότητα πριν απο λίγες μέρες όταν οι Rihanna, Κάρα Ντελεβίν και Κιμ Καρντάσιαν ξεκίνησαν αγώνα μέσω των κοινωνικών δικτύων απαιτώντας δικαιοσύνη για την γυναίκα σήμερα που βρίσκεται 13 χρόνια στη φυλακή, επειδή όταν ήταν μόλις 16 ετών σκότωσε έναν άντρα, ο οποίος την κρατούσε αιχμάλωτη σαν σεξουαλική σκλάβα. Το κορίτσι είχε φύγει απο το σπίτι της στα 16 της χρόνια και έπεσε θύμα τράφικινγκ απο έναν 24χρονο άντρα που ονομαζόταν «Cut-throat» και την κακοποιούσε σωματικά, σεξουαλικά και λεκτικά.

Έκπληξη προκαλεί η απόφαση που πάρθηκε στην δίκη το 2006, όταν η 16χρονη Cyntoia κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε ισόβια. Καταλαβαίνουμε ότι δεν έλαβαν υπ’ όψιν του καθόλουτ τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το έγκλημα και με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, η Cyntoia δεν δικαιούται να κάνει αίτηση για υπό όρους αποφυλάκιση μέχρι να γίνει 67 ετών.   

Viral έγινε το hashtag #FreeCyntoiaBrown και εμείς αναζητώντας πληροφορίες για το θέμα βρήκαμε το ντοκιμαντέρ του παραγωγού ταινιών Dan Birman, με τίτλο Me Facing Life: Cyntoia’s Story που θέλησε να ρίξει φως στην υπόθεσή της. 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES