Σαλάτα με αβοκάντο και πορτοκάλι

Μαγειρευουμε

4moms team , 01-12-2017

Είναι θρεπτική και κατάλληλη για χορτοφάγους ή vegan αν αποφασίσετε να μην βάλετε το τυρί. Μπορείτε να τη σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι ή να την απολαύσετε για βραδινό.

Υλικά
1/2 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
2 χούφτες σπανάκι
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
χυμός από 1 πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
1/3 φλιτζ. κατσικίσιο τυρί
1 χούφτα αμύγδαλα
1 χούφτα κολοκυθόσποροι
1 χούφτα καρύδια

Για το ντρέσινγκ:
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
χυμός πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκάλι
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
– Σε ένα τηγάνι καβουρντίζετε τα αμύγδαλα και τους κολοκυθόσπορους.
– Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι και όλα τα υλικά του ντρέσινγκ εκτός από το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε και το ελαιόλαδο.
– Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε όλα τα υλικά της σαλάτας και περιχύνετε με το ντρέσινγκ. Πασπαλίζετε με λίγο ξύσμα και αλατοπιπερώνετε.

 

Συνταγή/φωτογραφία: gourmantineblog.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES