Έλληνες, οι μάστερ του dunch

SOUL by ΒΙΒΗ

Dunch, ένα γεύμα αργά το απόγευμα, ανάμεσα στο μεσημεριανό και το δείπνο.

Το wiktionary περιγράφει την έννοια της λέξης ώς ένα μικρό γεύμα ανάμεσα στο μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ (περίπου στις 3 μ.μ.), που συνήθως περιλαμβάνει τσάι ή καφέ με μπισκότα, μερικές φορές φρούτα, σαλάτα ή ένα ελαφρύ σάντουιτς. 

Όλα τα παραπάνω για τους άλλους, όχι για εμάς τους Έλληνες.

Μετά το Κυριακάτικο brunch που πολλοί κατηγορούν για ξενόφερτο αλλά σχεδόν όλοι το ζήσαμε όταν είμασταν μικροί και παρέα με τους γονείς μας ξυπνούσαμε αργά το πρωί του Σαββατοκύριακου και απολαμβάναμε με την ησυχία μας το πρωϊνό μας, εμφανίζεται το dunch συγχωνεύοντας τις λέξεις dinner (δείπνο) και lunch.

Θα μπορούσα να πώ ότι εμείς ανακαλύψαμε το dunch, όταν μετά τα ξενύχτια απολαμβάνουμε το “μεσημεριανό” μας μετά τις 5 το απόγευμα. Στις χώρες που είναι το drunch είναι δημοφιλές, όπως η Αμερική, η Βρετανία, και όλες οι Σκανδιναβικές, είναι συνήθεια εκείνων που κοιμούνται νωρίς.

Έχει αρχίσει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για την πιο ωραία περίοδο του χρόνου! Σε 25 μέρες είναι τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Η πιο όμορφη, η πιο λαμπερή περίοδος του χρόνου, που όλες οι υπερβολές επιτρέπονται. Και αν είστε και εσείς απο εκείνους που μελαγχολούν τις γιορτινές μέρες, φέτος δώστε μια υπόσχεση στον εαυτό σας να μην κρατήσει για πολύ αυτή η μελαγχολία. Ας την μετατρέψουμε σε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε και ας μοιράσουμε αγάπη στους γύρω μας.

Σας συμβουλεύω να επωφεληθείτε όσα περισσότερα babysitting μπορείτε απο μαμά, μπαμπά, θεία ή φίλη. Βγείτε και περάστε όμορφα. 

Για εμάς τους γονείς τα ξενύχτια που κάναμε κάποτε με τις κολλητές και τους κολλητούς αποτελούν παρελθόν. Ειδικά εκείνα που συνέβαιναν κατα λάθος και ήταν τα καλύτερα. Και τώρα όμως που υπάρχει ένα πλασματάκι ή περισσότερα στο σπίτι μας μπορούμε να περάσουμε κάλα και να απολαύσουμε μετά το dunch μας στο σπίτι της μαμάς ή της πεθεράς!

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES