Η ανδρική γονιμότητα φθίνει με τα χρόνια σύμφωνα με νέα έρευνα

Μπαμπάς

4moms team , 28-11-2017

Νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Εταιρεία για την Αναπαραγωγική Ιατρική στο Σαν Αντόνιο, διαπίστωσε πως και οι άνδρες έχουν ημερομηνία λήξης της γονιμότητάς τους. Η δημοσίευση της μελέτης αναφέρει πως τα έμβρυα που παράγονται από σπέρμα ηλικωμένων ανδρών, αναπτύσσονται πιο αργά. Κατά συνέπεια, και η ανδρική γονιμότητα ‘φθίνει’ με τα χρόνια. Επιστήμονες της κλινικής αναπαραγωγής Boston IVF εξέτασαν 3.532 έμβρυα που λήφθηκαν από 527 ζευγάρια και  διαπίστωσαν ότι όσα δημιουργήθηκαν με σπέρμα από άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών διαιρούνται πιο αργά και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στο αρχικό στάδιο, γνωστό ως βλαστοκύστη, όταν δηλαδή το έμβρυο είναι έτοιμο να εμφυτευτεί στη μήτρα.
Επιπλέον, μία άλλη μελέτη που έγινε από το Ιατρικό Κολέγιο Γουέιλ του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, έδειξε πως όσο οι άνδρες μεγαλώνουν, τόσο πιο επιρρεπές με μεταλλάξεις που οδηγούν σε λάθη στo DNA γίνεται το σπέρμα τους.
«Αυτές οι μελέτες καθιστούν σαφές ότι και για τους άνδρες όπως για τις γυναίκες, η τεκνοποίηση δεν πρέπει να γίνεται σε προχωρημένη ηλικία. Οι άντρες και οι σύντροφοί τους θα πρέπει να ενημερώνονται για τους κινδύνους μιας εγκυμοσύνης σε μεγάλη ηλικία και τις πιθανότητες της προβληματικής ανάπτυξης των νεογνών» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της American Society for Reproductive Medicine, Peter Schlegel.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES