Το YouTube εμποδίζει την δράση των παιδόφιλων

Τεχνολογια

4moms team , 27-11-2017

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα YouTube: σε πολλά βίντεο που αναρτούν ανήλικοι, στα οποία συνήθως επιδίδονται σε δραστηριότητες όπως χορός ή γυμναστική, εμφανίζονται σχόλια ερωτικού περιεχομένου από χρήστες που επιχειρούν να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά.

Την Πέμπτη, εκπρόσωποι της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να σταματήσει τη δράση των επίδοξων “αρπακτικών”: Ειδικότερα, ξεκινώντας από την τρέχουσα εβδομάδα, η ομάδα υποστήριξης του YouTube θα απενεργοποιούν τελείως τη δυνατότητα σχολιασμού σε βίντεο ανηλίκων όπου έχουν αναρτηθεί σχόλια ερωτικού ή επικίνδυνου περιεχομένου.

Επιπλέον η εταιρεία ανήγγειλε επίσης διάφορες αλλαγές στη δημιουργία και προβολή περιεχομένου, μετά την πρόσφατη κριτική που δέχτηκε για ανάρμοστες διαφημίσεις και μηνύματα που  συνοδεύουν βίντεο παιδιών. Θα εκδώσει παράλληλα μια νέα σειρά οδηγιών και περιορισμών για τα βίντεο που μπορούν να αναρτούν ανήλικοι χρήστες.

Πηγή: news247.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES