Μάφινς με ζαμπόν και γραβιέρα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Μαγειρευουμε

4moms team , 27-11-2017

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μέσω του dimitrisskarmoutsos.gr, μας έδωσε μία νόστιμη συνταγή για μάφινς με ζαμπόν και γραβιέρα. Είτε τα θες για ένα παιδικό πάρτι, ή απλά για ένα βράδυ που θα δείτε ταινία όλοι μαζί, η συνταγή είναι απλή και εύκολη.

Χρόνος: 45’

Υλικά:

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 ½ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

½ κ.γ. σκόρδο σκόνη

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 2/3 φλ. γάλα

2 αβγά

1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

230 γρ. ζαμπόν, σε κύβους

110 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για 18 μάφινς.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαύρο πιπέρι, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με αναδευτήρα το γάλα, τα αβγά και το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το ζαμπόν και το τυρί και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στις 18 θήκες και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES