3 τρόποι να ενισχύσετε την ευφυΐα του μωρού σας

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 23-11-2017

Υπάρχουν 3 απλοί τρόποι να ενισχύσετε την ευφυΐα του μωρού σας, ακόμη κι αν εκείνο δεν μιλάει ακόμη.

-Μιλήστε του: Υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ του αριθμού των λέξεων που ακούει το παιδί ως ένα μωρό και του IQ του», λέει ο Lise Eliot, συγγραφέας του βιβλίου How the Brain and Mind Develop in the First Five Years of Life. Όσο περισσότερο του μιλάτε, τόσο πλουσιότερο λεξιλόγιο θα έχει. Προσπαθήστε να είστε περιγραφικοί όταν του μιλάτε πχ για την κουβέρτα ή τα παιχνίδια του και να του απαντάτε όταν κάνει νοήματα. Για παράδειγμα αν σας κάνει νόημα να του δώσετε το μπιμπερό του, πείτε: Ώστε ήθελες το μπουκαλάκι σου, λοιπόν! 

-Διαβάστε του:  Η ανάγνωση παραμυθιών όχι μόνο ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο της μητέρας με το μωρό αλλά ενισχύει και την νοημοσύνη του μωρού πάρα πολύ. Οι εικόνες επιτρέπουν στο παιδί να δει τα πράγματα διαφορετικά και να αναπτύξει την φαντασία του.

-Αγκαλιάστε το: Εκφράστε την αγάπη και την στοργή σας αγκαλιάζοντας το μωρό και εστιάστε στην επαφή με τα μάτια. Με αυτόν τον τρόπο τα παρακινείτε να θέλουν να μάθουν να μιλούν και να συνδεθούν με τους άλλους ανθρώπους. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μικρά παιδιά θέλουν να δείξουν στην μαμά ένα λουλούδι και στην γιαγιά τα αστέρια. Θέλουν να αναπτύξουν έναν δεσμό.  

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES