Τα πολλά δέντρα μειώνουν τις κρίσεις άσθματος

Υγεία

4moms team , 20-11-2017

Όσα περισσότερα δέντρα έχετε κοντά σας, τόσο το καλύτερο. Μία νέα μελέτη στη Βρετανία αποκάλυψε πως τα δέντρα αποτελούν το καλύτερο αντίβαρο στην επιβάρυνση των πνευμόνων από τα καυσαέρια και κατά συνέπεια, να μειωθούν οι κρίσεις άσθματος.

Η εν λόγω έρευνα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ως σήμερα για να μελετήσει τη σχέση των δέντρων με τη μείωση του άσθματος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, αν οι γειτονιές απλά πρασίνιζαν περισσότερο, τότε θα υπήρχε βελτίωση σε όσους υποφέρουν από άσθμα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Έξετερ, με επικεφαλής τον δρα Ίαν Άλκοκ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα περιβάλλοντος Environmental International, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 650.000 σοβαρά περιστατικά άσθματος σε 26.000 αστικές γειτονιές.

Διαπιστώθηκε ότι, σε μια περίοδο 15 ετών, για κάθε 300 περισσότερα δέντρα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο μειώνονταν περίπου κατά 50 οι εισαγωγές σε νοσοκομείο για κρίση άσθματος ανά 100.000 κατοίκους.

Μάλιστα, οι ερευνητές βρήκαν ότι σε περιοχές με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά με πολλά δέντρα, οι εισαγωγές των κατοίκων τους για κρίση άσθματος ήταν λιγότερες σε σχέση με όσους ζούσαν σε περιοχές με λιγότερη ρύπανση αλλά και με λιγότερα δέντρα.

Ωστόσο, ναι μεν τα δέντρα και η γύρη τους αποτελούν την άνοιξη μία μεγάλη αιτία αλλεργιών, όμως οι επιστήμονες αναφέρουν πως το καλό που κάνουν στους ασθματικούς είναι σαφώς μεγαλύτερο.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR
ALL ARTICLES