«Η κίτρινη σημαδούρα» είναι το νέο παιδικό βιβλίο της Θεοδώρας Κατσιφή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηλιβατον.

Γιατί να μην κολυμπήσω μόνη μου στα βαθιά;

Τι μπορεί να μου συμβεί;

Μια κίτρινη σημαδούρα τραβά την προσοχή της Βασιλούς στις καλοκαιρινές διακοπές. Θέλει να την κατακτήσει. Να κολυμπήσει ως εκεί μόνη της. Η μαμά δεν την αφήνει. Είναι μικρή, θα κουραστεί. Και τα νερά είναι βαθιά και επικίνδυνα για ένα παιδάκι. Μα εκείνη, ανυπόμονη και πεισματάρα, θέλει να πάει οπωσδήποτε. Εξάλλου ξέρει να κολυμπάει και φοράει και μπρατσάκια που την κρατούν στην επιφάνεια της θάλασσας. Ε, λοιπόν, θα πάει! Το αποφάσισε. Και μια μέρα ξεκινά…

Μια ιστορία για το πώς αντιλαμβάνεται ένα παιδί τον εαυτό του και τις δυνάμεις του, πώς αντιδρά στους κανόνες και πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς του την επιμονή του. Η σύγκρουση της επιθυμίας ενός μικρού παιδιού με τα όρια που θέτουν οι ενήλικες, δοσμένη με παραστατικότητα, χιούμορ και εξαιρετική εικονογράφηση.

Λέξεις-κλειδιά: αυτοαντίληψη, όρια, ανυπομονησία

 

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Η συγγραφέας

Η Θεοδώρα Κατσιφή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Έχει γράψει σενάρια για την τηλεόραση (ALPHA TV), θεατρικά έργα («Πλύση στομάχου στους 60ο C», «Μαύρη Εύα Άσπρη Εύα») και πολλές ανέκδοτες ιστορίες για μεγάλους και παιδιά. Η “Κίτρινη σημαδούρα” είναι το δεύτερο παιδικό της βιβλίο που κυκλοφορεί.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES