Η καμπάνια του «Χαμόγελου του Παιδιού» για τη σεξουαλική κακοποίηση

Γενικώς & Αορίστως

Με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό» ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει μία πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Η εκστρατεία θα διαρκέσει έναν μήνα, από 11/11 έως 11/12. Ο σύλλογος ασχολείται με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση ώστε να ενημερώσει, να συζητήσει, αλλά και να καταγράψει τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων και να κινητοποιήσει τους πολίτες ενάντια στο σοβαρό αυτό φαινόμενο. Μέσα από μια σειρά δράσεων και συναντήσεων η εκστρατεία θα αναδείξει την πραγματική διάσταση του προβλήματος, καθώς και τα χαρακτηριστικά του. Στη συνέχεια, θα γίνει ανοιχτός διάλογος με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, όπως: Εισαγγελείς, Δικαστικούς Λειτουργούς, ΕΛ.ΑΣ., Δημοτικές Αρχές, Εκπαιδευτικούς, Ακαδημαϊκούς, Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, καθώς και εκπροσώπους αθλητικών και άλλων συλλόγων.

Σταθμοί της πανελλαδικής εκστρατείας: Αθήνα (13/11), Πάτρα (14/11), Λάρισα (16/11), Χαλκίδα (27/11), Ηράκλειο (28/11), Χανιά (29/11), Τρίπολη (4/12) και Θεσσαλονίκη (8/12). Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των κατά τόπους Περιφερειών.

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τις δράσεις του ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και να γίνουμε η «φωνή» τους:

– Επισκεφτείτε το www.meneimystiko.gr για να ενημερωθείτε για το φαινόμενο, να διαβάσετε πραγματικές ιστορίες παιδιών, να βρείτε στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και τον κόσμο και κυρίως να γνωρίσετε την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν όλα όσα έχουν υποστεί.

– Υπογράψτε στο www.meneimystiko.gr τις προτάσεις που καταθέτει προς ανοιχτό διάλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και να προστατεύσουμε κάθε παιδί από την σεξουαλική κακοποίηση.

– Ακολουθήστε τα #ΜένειΜυστικό ή #MeneiMystiko στα social media του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES