Η δική μου madame shoushou από τα παρασκήνια

SOUL by ΒΙΒΗ

Νόμιζα ότι είχα δει κάθε στοιχείο και λεπτομέρεια που μπορεί να αφορά ένα fashion show μέσα από τις χιλιάδες φορές που έχουν μαγνητοσκοπηθεί στο Instagram, το Facebook το Snapchat, και τα περιοδικά μόδας. Τελικά αυτή η εικόνα δεν ήταν η σωστή, σε σχέση με αυτό που συμβαίνει πίσω από τα σκηνικά όχι μόνο εκείνη την ώρα της δράσης, αλλά και όλης της διαδικασίας που προηγείται.

 

 

Πριν από περίπου τρείς μήνες η φίλη μου Ελίνα, δημιουργός της συλλογής madame shoushou βρισκόμενη ανάμεσα σε πολλά και πολύπλοκα project, χρειάστηκε λίγο παραπάνω βοήθεια για να μπορέσει να αφοσιωθεί σε αυτό που ήταν το όνειρο της από την πρώτη μέρα της madame shoushou. Το δικό της πρώτο catwalk όπου θα μπορούσε να παρουσιάσει το βάθος του οράματος της.

Το ραντεβού με τους 300 προσκεκλημένους κλείστηκε για την 1η Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο, με διοργανωτή τον ΟΠΑΠ που στηρίζει την madame shoushou στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Επιχειρηματική  Ανάπτυξη».

Το μεγάλο βήμα της στις πασαρέλες, είχε και ένα μοναδικό στόχο, την υποστήριξη του έργου της ΕΛΕΠΑΠ για τα παιδιά με αναπηρία.

Εκείνες τις τελευταίες ημέρες πριν το show ο πυρετός των προετοιμασιών πολύ μεγάλος. Υπήρξε πολλή αγάπη εκείνες τις στιγμές, ακόμα και σε αυτές γεμάτες αναταραχή. Μια ομάδα υπέροχη, με αρχηγό την «μικρή» μας Ελίνα και όλους όσους έβαλαν το λιθαράκι τους να πραγματοποιηθεί εκείνο που πάντα ονειρευόταν. Ρούλα, Δέσποινα, Μυρτώ, Στεφανία, Χριστίνα, Γιάννη, Μαρούλα, Λαρίσα, Δέσποινα, Ναταλία, Σοφία, Χριστίνα, Σοφία, Γιάννη η συμβολή όλων αξέχαστη.

Η Ελίνα εκεί πίσω στα παρασκήνια ήρεμη και αθόρυβη αν και είμαι σίγουρη ότι στο στομάχι της πετούσαν εκατοντάδες πεταλούδες. Αυτή η επίδειξη μόδας σίγουρα θα κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που μοιράζομαι αυτήν την μοναδική μου εμπειρία.

Άφησα για το τέλος αυτό που λάτρεψα περισσότερο σε όλη την διάρκεια αυτού του «ταξιδιού». Την σχέση μαμάς κόρης και το απίστευτο δέσιμο που υπάρχει σε αυτή. Η μαμά Ρούλα φύλακας άγγελος της αγαπημένης μου madame shoushou. Εκεί δίπλα της, στήριγμα σε όλα. Εκείνες τις μέρες είδα μέχρι και εκείνο το βλέμμα που έχει μια μαμά, όταν κρατάει το μωρό της για πρώτη φορά στην αγκαλιά της. Τις σκέψεις και τα όνειρα που κάνουμε όλες οι μαμάδες για τα παιδιά μας και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όλα τα όνειρα που η Ελίνα μοιράστηκε μαζί της και που τα βλέπει ένα ένα να πραγματοποιούνται.

Φωτογραφίες: Γεωργία Μπούρα 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES