Λεμονάτη κοτόσουπα με κουσκούς απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Μαγειρευουμε

4moms team , 08-11-2017

Υλικά

  • 4 φλ ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φλ νερό
  • 6 κρόκοι μεγάλων αβγών
  • 1/3 φλ χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος
  • 3 φλ κομμάτια κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο
  • 2 φλ μαγειρεμένο κουσκούς
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • φύλλα δυόσμου ή άλλου μυρωδικού,  για γαρνιτούρα
  • φέτες λεμονιού, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό και το ζωμό κότας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους αβγών.

Παίρνουμε 1 φλ από το ζεστό ζωμό και σιγά-σιγά το ρίχνουμε στους κρόκους, ενώ χτυπάμε συνεχώς, ώστε οι κρόκοι να μην γίνουν “ομελέτα” όταν μπουν στη σούπα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αβγά στη σούπα, ανακατεύοντας διαρκώς.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σούπας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το χυμό λεμονιού, το μαγειρεμένο κουσκούς και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.

Πασπαλίζουμε με φύλλα δυόσμου ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με συνοδεία φέτας λεμονιού.

Πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr

Image Credits: www.halalhomecooking.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES